Konya Çölyak Derneği, glütensiz yemek yarışmasına katılacak

Konya Çölyak Derneği, Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde gerçekleşecek olan glutensiz yemek yarışmasına katılacak. Yarışmada 13 ilden aşçılar yer alacak.

Konya Çölyak Derneği, glütensiz yemek yarışmasına katılacak

Çayırova Belediyesi ve Çayırova Glutensiz Yaşam Derneği’nin katkılarıyla 18 Eylül Çarşamba günü düzenlenecek olan ulusal glutensiz yemek yarışması düzenlenecek. Yapılacak olan yarışmaya Konya Çölyak Derneğiyle birlikte13 ilden gelen aşçıların hünerlerini sergileyecekleri yarışma, glüten hassasiyetiyle ortaya çıkan çölyak tanılı bireylerin günlük hayatlarını devam ettirirken beslenme konusunda karşılaştıkları duruma karşı farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Glütensiz beslenen bireylerin yanı sıra, tüm vatandaşlara Çölyak’ı tanıtmak, farkındalığı artırmak ve glütensiz besinlere ulaşımı kolaylaştırmayı hedefleyen yarışmaya Kocaeli, İstanbul, İzmir, Hatay, Diyarbakır, Aksaray, Konya, Bursa, Şanlıurfa, Gaziantep, Kütahya, Adıyaman, ve Uşak illerinin glütensiz yaşam dernek başkanlarıyla birlikte aşçıları da katılacak. Aşçıların ellerinin lezzetlerini ve hünerlerini glütensiz gıdalarla sergileyeceği ve Çağdaşkent Sosyal Tesisleri'nde 18 Eylül Çarşamba günü saat 14.00'da düzenlenecek yarışmanın Çölyak hastalığı konusunda ses getirmesi bekleniyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.