Konya itfaiyesi uluslararası eğitim toplantısında

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Tüm Gönüllü İtfaiyeciler Derneği’nin (TÜGİD) proje ortağı olduğu Dijital Destek “DIGI-FIRE” adlı proje kapsamında Madrid’de eğitim toplantısı düzenlendi.

Konya itfaiyesi uluslararası eğitim toplantısında

İspanya’nın başkenti Madrid’de gerçekleştirilen toplantıya proje ortağı Konya’yı temsilen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, Eğitim ve Önleme Şube Müdürü Latif Erdoğan ile İtfaiye Amiri Serkan Demirel katıldı.

Türkiye’den Konya ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri, Almanya, İspanya ve Romanya’nın dahil olduğu 7 ortak kuruluşun bulunduğu DİGİ-FİRE projesi ile profesyonel ve gönüllü itfaiyecilerin meslekî eğitimlerinin, e-öğrenme yöntemi ile ekonomik, hızlı ve kolay gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen proje kapsamında Madrid’de profesyonel itfaiyecilik sistemlerini inceleme ve değerlendirme toplantılarına katılım sağlayan İşbitirici, Erdoğan ve Demirel, itfaiye teşkilatının ekipman ve malzeme kullanımıyla ilgili bilgiler de aldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.