Konya Valisi Toprak'tan Haber Dairesi’nin canlı yayınında flaş açıklamalar

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Haber Dairesi canlı yayınında Mustafa Tatlısu’nun gündeme dair sorularını cevaplandırdı. Konya'da sokağa çıkma yasağına uyum konusunda halka teşekkür eden Toprak, Konya'daki koronavirüs vaka oranıyla ilgili iddialara cevap verdi, şehir hastanesi ve yaklaşan Ramazan ayıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, kent genelinde yürütülen koronavirüsle mücadele çalışmalarını Mevlana Meydanında yapılan Haber Dairesi canlı yayınında anlattı. Vali Toprak, Haber Dairesi Youtube Kanalı, Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarında Mustafa Tatlısu'nun sorularını cevaplandırdı. 

Konya'da içinde bulunduğumuz günlerde ciddi bir sorunun yaşanmadığını ifade eden Vali Toprak ''Allah'a şükürler olsun, Konya'da suç oranlarında ve trafik kazalarında bir düşüş var. İlimizin durumu gayet güzel... Polisimiz, jandarmamız, bekçilerimiz 24 saat görev yapıyor. İyi de bir ekibimiz var. Halkımızın rahat etmesi, hayatlarını güvenli bir şekilde devam ettirebilmeleri için ekiplerimiz görev başında'' dedi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Konya'da sokağa çıkma yasağına uyum konusunda halka teşekkür eden Vali Toprak "Konyamız hafta sonunu evinde geçirdi. Halkımız yüzde 100 bu karara uydu. Ben de sokakları geziyorum ve polis arkadaşlara konuyu soruyorum. Hayatın devamı açısında izin verilenler haricinde kimse dışarı çıkmadı. Halkımıza bu konuda teşekkür ediyorum" dedi. Toprak, bu noktada yasağın site içlerini de kapsadığını vurguladı.

İlk olarak yaklaşık 1 ay önce 65 yaş üstündeki vatandaşların sokağa çıkmalarının kısıtlandığını hatırlatan Vali Toprak, İçişleri Bakanlığı'nın organizasyonuyla Vefa Sosyal Destek Guruplarının oluşturulduğunu, Konya'da da bu ekiplerin 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan tüm vatandaşların ihtiyaçlarının evlerde karşılandığını belirtti. 

KONYA HASTANELERİNDEKİ DURUMU ORAN VEREREK AÇIKLADI

Toprak, Konya'da Kovid-19 vaka durumuyla ilgili ortaya atılan iddiaların hatırlatılması üzerine vatandaşlardan bilgileri kaynağından öğrenmelerini istediklerini ifade etti Vali Toprak "Burada Vali olarak ben varım, belediye başkanlarımız, yetki verdiğimiz kurumlarımız var. Bu noktada Sağlık Bakanımıza teşekkürlerimi arz ediyorum. Süreci çok güzel yönetiyorlar. Bu süreç şeffaflık üzerine götürülüyor. Her gün salgınla ilgili durum açıklaması yapılıyor. Ben de devletin temsilcisi, bütün bilgilere vakıf birisi olarak söyleyebilirim ki, hiçbir şekilde gizleme söz konusu değildir. Gizlemenin zaten bir faydası olmaz. Çok güzel, inanılmaz bir mobil uygulama devreye konuldu. Orada bütün bilgileri görebiliyorsunuz. Devletimiz kısa bir sürede bunu gerçekleştirdi. Halkımız rahat olsun. Konyamızın büyük sıkıntıları olduğuyla ilgili iddialar doğru değil. Koronavirüs ile ilgili yatak sayımızı, yoğun bakım ve entübe hastalarla oranladığımız zaman yüzde 10-15 gibi oran ortaya çıkıyor. Nazar değmesin diyeceğim. Halkımız duyarlı davrandığı, kurallara uyduğu zaman bu sayı çoğalmıyor. Taburcu olan hasta sayımız Konya'da 500'ü aştı." diye konuştu.

ŞEHİR HASTANESİ

Konya Şehir Hastanesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Toprak, hastanedeki yatak sayısının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 860'dan 1250'ye çıkarıldığını hatırlattı. 

Toprak açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

"Sayın Cumhurbaşkanımız 'Konya'ya bu yakışır' diyerek böyle bir talimat verdi. Yatak sayısının artırılması nedeniyle biraz uzama oldu. Şu anda 860 yatak sayılı kısmı açabiliriz. Ancak biz tamamının aynı anda açılmasını arzuluyoruz. Bu yıl içerisinde açılacak inşallah. Güzel bir açılışla halkımızın hizmetine sunacağız. Gerçekten iftihar edilecek bir tesis... Bütün sağlık çalışanlarımızın elinde böyle güzel hastanelerin olmasını arzuluyoruz" dedi. 

PLAZMA ÜNİTE BAĞIŞI

Konya'daki plazma bağışıyla ilgili soruyu da cevaplandıran Vali Cüneyit Orhan Toprak, Konya halkının hayırseverliğiyle, yardım elini uzatmasıyla meşhur bir halk olduğunu belirterek, plazma bağışı noktasında da Konyalılardan fazlasıyla bir fedakarlık gördüklerini belirtti. Toprak "Halkımızın çok duyarlı olduğunu söylemeliyim. Anadolu halkı eşsiz bir halktır. Ben de ne kadar şanslı olduğumu yürekten hissediyorum. Hz.Mevlana'nın huzurunda yayın yapıyorum. İnanıyorum ki 83 milyon insan burada olmak ister. Böyle bir manzara önünde bir yayın yapmaktan dolayı çok mutluyum ve büyük bir heyecan yaşıyorum" şeklinde konuştu. 

Yaklaşan Ramazan ayıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Toprak, bu yıl davetlere biraz ara verilmesi gerektiğini kaydetti. Toprak "Ramazan çok kutsal bir aydır. Bunu en iyi de Konya'da görüyüruz. İnşallah perşembe günü sahura kalkıp, cuma günü orucumuzu tutacağız. Konya'da Ramazan'ı bütün hücrelerimize kadar hissediyoruz. Her ne kadar koronavirüs dünyayı, ülkemizi, ilimizi etkilediyse de fazla bir arada bulunmamaya dikkat ederek, ziyaretleri erteleyerek Ramazan'ı yaşayacağız. Uyarıları ve tavsiyeleri aklımımızdan çıkarmamalıyız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.