Konya, yenilenmek üzere en çok cep telefonu satılan iller arasında

Yenilenmiş cep telefonu pazarında kısa vadede hızlı büyüme beklenirken, 2025 yılında sıfır cep telefonu pazarının yüzde 20’si kadar büyüklüğe ulaşılacağı öngörülüyor.

Konya, yenilenmek üzere en çok cep telefonu satılan iller arasında

Ticaret Bakanlığı, yenilenmiş cep telefonlarında taksit sayısı tüketici lehine olacak şekilde fiyatı 5 bin lira ve altındaki cep telefonları için 12 ay, fiyatı 5 bin liranın üzerindeki cep telefonları için 6 ay olarak belirlendi.

Easycep CEO'su M. Akif Özdemir, pazarın kısa vadede çok hızlı büyüyeceğini, uzun vadede 2025’e kadar sıfır telefon pazarının yüzde 20’si kadar büyüklüğe ulaşacağını öngördüklerini söyledi.

Özdemir, yenilenmiş el cep telefonuna gelen taleplerle ilgili oluşturulan istatistiklere göre, ürünlere en çok ilginin İstanbul, Ankara ve İzmir’den gösterildiğini belirtti.

Verilere göre, yenilenmiş cep telefonlarına erkekler daha fazla ilgi gösterdi. Cihazlara talep gösterenlerin yüzde 65,1 erkek, yüzde 34,9’u kadın kullanıcı olarak kaydedildi.

KONYA EN ÇOK CEP TELEFONU SATILAN İLLER ARASINDA

Firmanın yenilenmek üzere en çok telefon satın aldığı 5 il, İstanbul, Ankara, Konya, İzmir ve Bursa oldu. En çok telefon satılan 5 il ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana olarak gerçekleşti.

konya-yenilenmek-uzere-en-cok-cep-telefonu-satilan-iller-arasinda-2.jpg

En çok talep Iphone modellerine gelirken, renk seçimlerinde siyah öne çıktı. Hafıza tercihlerinde ise 64 GB önde geldi. Ortalama sepet büyüklüğü ise 2 bin 850 lira olarak görüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.