Konya’da anne ve kızının öldüğü kazada şoförün ifadesi ortaya çıktı: ''Sarı yanıyordu!''

Konya’da anne ve kızının hayatını kaybettiği, bir kişinin de yaralandığı kazaya, ışık ihlalinin sebep olduğu iddia edildi. Korkup kaçtığı ileri sürülen ve kısa sürede yakalanan kamyon şoförünün ifadesinde, ''Ben geçerken sarı ışık yanıyordu'' dediği belirtildi. Öte yandan kaza anı güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Kaza, saat 15.00 sıralarında, merkez Karatay ilçesi Adana Çevre Yolu Küçük Kumköprü Caddesi Kavşağında yaşanmıştı.

Ali Yıldız (47) idaresindeki 42 NA 746 plakalı kamyonet, kavşakta, Hasan İ. (60) yönetimindeki 42 DZ 664 plakalı kamyonla çarpışmış, çarpışmanın şiddetiyle yoldan çıkıp kaldırımı aşan ve bir iş yerinin önünde durabilen araçtaki Ali Yıldız yaralanırken, annesi Fatma Yıldız ve kardeşi Emine Pala yaşamını yitirmişti.

KAMYON SÜRÜCÜSÜNÜN KAÇTIĞI İDDİASI

Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilmiş, bu sırada kamyonu bırakan şoför Hasan İ’nin korkup kaçtığı iddia edilmişti.

SÜRÜCÜNÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Polis ekiplerince yapılan çalışmayla Hasan İ, kısa sürede yakalandı.

Gözaltına alınan sürücünün ifadesinde, "Ben geçerken sarı ışık yanıyordu. Selektör yaptım ama kurtaramadım" dediği belirtildi. 

GÖRGÜ TANIĞI: KAMYON ŞOFÖRÜ IŞIK İHLALİ YAPTI

Görgü tanığı Ahmet Akkoç ise kaza anıyla ilgili polise verdiği ifadede, kamyon şoförünün ışık ihlali yaptığını öne sürerek, ''Yeşil ışık yandı, biz hareket ettik. Kamyon şoförü ışık ihlali yaptı. Biz de hızla kalksak bize de çarpabilirdi" dedi.

KAZA ANI KAMERADA

Öte yandan kaza anının güvenlik kamerasına anbean yansıdığı belirlendi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.