Konya'da bahar havası koronavirüs önlemlerini unutturdu

Konya’da mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı, koronavirüs önlemlerini unutturdu. Güneşli havada caddeler, sokaklar ve parklar doldu. Yoğunluğun yaşandığı alanlarda, ne maske ne de sosyal mesafeye dikkat edildi.

Konya'da bahar havası koronavirüs önlemlerini unutturdu

Bahar havası, Konya’da koronavirüs önlemlerini unutturdu!

Kentte geçen yıl aynı dönemde 7 ila 9 derece olan hava sıcaklığı bu yıl 15 dereceye kadar çıktı. Sıcaklığın mevsim normalleri üzerinde olması nedeniyle bazı vatandaşlar güneşli havanın keyfini çıkarmak için kendisini sokağa attı.

konyada-bahar-havasi-koronavirus-onlemlerini-unutturdu.jpg

NE MASKE NE MESAFE

Alaaddin Tepesine akın eden vatandaşlar koronavirüs tedbirleri kapsamında restoranların kapalı olması nedeniyle aldıkları yiyecekleri dışarıda yedi. Açık alanlardaki yoğunluk dikkat çekerken, maske takılmadığı sosyal mesafenin korunmadığı görüldü. 

konyada-bahar-havasi-koronavirus-onlemlerini-unutturdu-002.jpg

“GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARTIYORUZ”

Güzel havanın keyfini çıkardığını söyleyen Enes Sarıkaya (51), “Konya kış memleketi ve şubat ayında havaların böyle olmaması gerekiyor. Ancak havanın güzel olmasıyla biz de dışarıya çıktık. Arkadaşlarla sohbet ediyoruz güzel havanın tadını çıkarıyoruz.” dedi.

konyada-bahar-havasi-koronavirus-onlemlerini-unutturdu-004.jpg

“ARKADAŞLARLA YEMEK YİYORUZ”

Havanın soğuk olması gerekirken sıcak olmasına şaşırdığını belirten Özlem Han (21), “Hava buz gibi olması gerekirken şu an gayet güzel. Arkadaşlarla dışarıda yemek yiyoruz” diye konuştu. 

konyada-bahar-havasi-koronavirus-onlemlerini-unutturdu-005.jpg

POLİS İHBARDAN İHBARA KOŞTU

Polise gün boyu, kentin farklı noktalarından koronavirüs önlemlerinin ihlal edildiğine dair ihbarlar geldi. Tamamını değerlendiren ekipler, uyarılara rağmen dağılmayan vatandaşlara idari para cezası uyguladı. 

konyada-bahar-havasi-koronavirus-onlemlerini-unutturdu-001.jpg

konyada-bahar-havasi-koronavirus-onlemlerini-unutturdu-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.