Konya’da bir günde 3 mahalle karantinaya alındı! İşte o bölgelerin yoğunluk haritası

Konya’nın Seydişehir ilçesinde 1, Kadınhanı ilçesinde de 2 mahalle için aynı gün karantina kararı çıktı. İşte giriş ve çıkışların yasaklandığı o 3 mahallenin koronavirüs yoğunluk haritası.

Konya’da bir günde 3 mahalle karantinaya alındı! İşte o bölgelerin yoğunluk haritası

Normalleşme süreciyle birlikte yurt genelinde vaka artışının dikkat çektiği illerden biri de Konya.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dikkat çektiği, kent yöneticilerinin de uyarılarını sürekli yenilediği Konya’daki bu artış sonrası bir günde 3 mahalle için karantina kararı çıktı.

İLK KARAR SEYDİŞEHİR- KESECİK İÇİN

Seydişehir ilçesi bağlı Kesecik Mahallesi, kız isteme merasiminin ardından 5 kişide koronavirüs görülmesi üzerine gece yarısı itibariyle karantinaya alındı. Mahallenin girişleri toprak dökülerek kapatılırken, ailenin akrabalarından 10 kişinin daha hastaneye götürülüp koronavirüs testi yapıldığı öğrenildi. 

KADINHANI İLÇESİNE BAĞLI İKİ MAHALLE İÇİN AYNI ANDA KARAR ALINDI

Vakalar nedeniyle karantina kararı alınan iki mahalle için duyuru aynı anda yapıldı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda muhtarlara yapılan duyuruda, “İlçemiz Osmancık Mahallesi ve Kolukısa Mahallelerinde Covid-19 virüsüyle mücadele kapsamında, Hıfzıssıhha Kurulu Kararı gereğince 22.06.2020 tarihinden itibaren 14 gün süre karantina uygulanacaktır. Karantina uygulanacak Osmancık ve Kolukısa Mahallelerine komşu olan diğer mahallelerimizin, ilçeye geliş ve gidişlerinde Osmancık ve Kolukısa Mahallelerimizi görmeyecek şekilde diğer başka yol güzergahlarını kullanmaları konusunda vatandaşlarımıza gerekli duyuruların yapılmasını önemle rica ederim.” denildi.

İşte Kesecik, Osmancık ve Kolukısa’nın vaka yoğunluk haritaları:

 

Haber Dairesi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.