Konya’da buzdolabı tamircisi 150 TL için öldürülmüş

Konya’da, buzdolabı tamircisi Kamil Başaralı’nın öldüğü silahlı saldırıya dair yeni detaylar ortaya çıktı. Başaralı’nın, polisle girdikleri çatışma sonrasında yakalanan zanlılara 150 TL borcu olduğu ve olayın bu yüzden yaşandığı iddia ediliyor.

Konya’da buzdolabı tamircisi 150 TL için öldürülmüş

Silah sesleri dün saat 11.00 sıralarında Meram ilçesinden yükselmişti.

Buzdolabı tamirciliği yapan Kamil Başaralı (46), Karakurt Caddesinde 42 SD 708 plakalı açık kasa kamyonetiyle kardeşinin iş yerine doğru seyir halindeyken, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

konyada-buzdolabi-tamircisi-150-tl-icin-oldurulmus.jpeg

3 ZANLI TESPİT EDİLDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kısa süre içinde, olayı gerçekleştiren şüphelilerin Mustafa K. (28), Bahattin Y. (25) ve 17 yaşındaki U.Ç. olduğunu belirledi. U.Ç. kent merkezinde gözaltına alınırken, diğer iki şüphelinin Meram ilçesi Hatunsaray yolu üzerindeki bir serada saklandığı tespit edildi.

POLİSE ATEŞ AÇTILAR

Operasyon için harekete geçen polis, seranın olduğu konteynırlara baskın düzenledi. Şüphelilerden Bahattin Y, polisin geldiğini görünce dağlık araziye doğru kaçmaya çalışırken yakalandı. Mustafa K. ise polislere ateş açtı. Polis ekiplerinin de ateşle karşılık vermesi üzerine Mustafa K, saklandığı konteynır içerisinde suç aleti tabanca ile birlikte etkisiz hale getirildi.

CİNAYETİN NEDENİ: 150 TL

Gözaltına alınan zanlılar, ifadeleri alınmak üzere Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. Şüphelilerin buradaki ilk ifadelerinde, cinayeti 150 lira alacakları için işlediklerini söyledikleri öne sürüldü. Zanlıların, seyyar olarak alkol satışı yaptıklarını, Kamil Başaralı'nın da zaman zaman kendilerinden alkol aldığını ve bu alışveriş nedeniyle kendilerine 150 lira borçlandığını, alacakları nedeniyle tartışma yaşadıklarını, olay günü sabahı karşılaştıklarını ve aralarında çıkan tartışma nedeniyle küfürleştiklerini, bunun üzerine Başaralı'nın yanlarından ayrıldığını, kendilerinin de takip edip, aracına doğru ateş açtıklarını söyledikleri iddia edildi.

konyada-buzdolabi-tamircisi-150-tl-icin-oldurulmus.jpg

Polis, tabancayı kullanan kişinin Mustafa K. olduğunu, diğer iki şüphelinin de olay sırasında araçta bulunduklarını belirledi. U.Ç'nin Çocuk Şube Müdürlüğünde, diğer iki şüphelinin de Asayiş Şube Müdürlüğündeki sorguları devam ediyor.

TIKLA İZLE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.