Konya’da karısını ve çocuğunu yakan koca ile ilgili flaş gelişme

Konya’da kendisini kahvaltıya kaldırdığı için eşi Rukiye (24) ve 1,5 yaşındaki kızları Eylül’ün üzerine kaynar su döktüğü iddia edilen Ali A’nın adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına, Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

Olay, 9 Ocak günü sabah saatlerinde merkez Karatay ilçesi Nakipoğlu Mahallesinde meydana gelmişti.

İddiaya göre; Rukiye A, 5 yıl önce evlendiği oto tamircisi Ali A'nın zaman zaman şiddetine maruz kalarak eşinden ayrılma noktasına geldi. Rukiye A. çocuğu olduğu için bu şiddete katlanarak daha önce eşinden davacı ve şikayetçi olmadı.

Olay sabahı eşini kahvaltı yapması için uyandırmak isteyen genç kadın 1,5 yaşındaki kızı Eylül Tuana ile birlikte dehşeti yaşadı. İddiaya göre; Ali A, kahvaltı sofrasında oturan eşinin ve kızının üzerine kaynar su döküp, yaktı. Eşinin elinden kurtulup karşı komşusuna sığınan Rukiye A'nın ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Genç kadın, kızıyla birlikte Konya Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Rukiye A'nın yapılan muayenesinde tüm sırt bölgesinde, iki omzunda, sağ kalça bölgesinde 2. derece yanık olduğu tespit edildi, hayati tehlikesi olduğu yönünde rapor verildi. Küçük Eylül'ün de sağ ayağında 2. derece yanık olduğu belirlendi. Gözaltına alınan Ali A. ise, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

konyada-karisini-ve-cocugunu-yakan-koca-ile-ilgili-flas-gelisme-001.jpg

BAŞSAVCILIKTAN İTİRAZ

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Ali A'nın adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına yönelik mahkemeye itirazda bulundu. Başsavcılık, adli kontrol kararının kaldırılarak Ali A'nın tutuklanmasını talep etti. Mahkemenin bu itirazı değerlendirdiği belirtildi.

Öte yandan Rukiye A'nın avukatlarının da Ali A'nın tutuklanmasına yönelik bugün itirazda bulunduğu öğrenildi.

konyada-karisini-ve-cocugunu-yakan-koca-ile-ilgili-flas-gelisme.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.