Konya'da reklam panosunun altında kalan küçük çocuğun ölümüyle ilgili flaş gelişme!

Konya'da üzerine reklam panosunun devrilen 5 yaşındaki çocuğun ölümüyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Panoyu takan iş yerinin sahibi T.S.B.'ye 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Ceza, 15 bin TL para cezasına çevrildi. Karara isyan eden baba Cemalettin Karabakan, "Oğlumuzu kaybetmenin acısı içimizde tazeyken, bir de böyle bir karar çıktı. Oğlumuzun canının bedeli 15 bin lira mıydı?'' dedi.

Konya'da reklam panosunun altında kalan küçük çocuğun ölümüyle ilgili flaş gelişme!

Konya'nın Karatay İlçesi Büyük Sinan Mahallesi Gündüz Sokak'ta geçtiğmiiz yıl Ocak ayında yaşanan olayda annesi ve kardeşleriyle birlikte markate giden Muhammet Emir Karabakan'ın (5) üzerine kaldırıma bırakılan reklam panosu devrildi. Yaklaşık 500 kilogram ağırlığındaki panonun altından ağır yaralı olarak kurtarılan Muhammet Emir, kaldırıldığı hastanede 16 gün süren yaşam savaşını kaybetti. 

Acı olaydan sonra başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen bilirkişi raporunda iş yeri sahibi T.S.B. gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle birinci derecede asli kusurlu bulundu. 

İŞ YERİ SAHİBİNİN İFADESİ TALİMATLA ALINDI

Soruşturma sonunda iş yeri sahibi T.S.B. hakkında Konya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istenilen T.S.B. talimatla İstanbul Anadolu 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nce alınan ifadesinde, "Olay günü iş yerimizin tabelası düşmüş ve çocuk tabelanın altında kalmış ardından da vefat etmiş. Ben olay anını görmedin. Sonradan öğrendim. Düşen tabela benim iş yerime aittir "dedi.

15 BİN LİRA PARA CEZASI VERİLDİ

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına katılan baba Cemalettin Karabakan, "Mahkemenin acımızı dindirecek bir karar vermesini istiyoruz. Sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını istiyorum" dedi. 

Mahkeme son savunmaların ardından tutuksuz sanık T.S.B.'yi 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. Ceza 15 bin 200 TL para cezasına çevrldii. 

'OĞLUMUN CANI 15 BİN LİRA MI?'

Kararın ardından büyük üzüntü yaşadığını belirten baba Cemalettin Karabakan, "Oğlumuzun acısı halen içimizde tazeyken bir de böyle bir karar çıkması bizi daha da üzdü. Oğlumun canının bedeli 15 bin lira mıydı? Bir üst mahkeme giderek itiraz edeceğiz" dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.