Konya'da toprak altındaki alevlerin sebebi belli oldu! Bölge halkı tedirgin

Konya’nın Karapınar ilçesinde toprak altından çıkan alevler, bölge halkında paniğe neden olmuştu. Mahalle muhtarının ihbarıyla inceleme yapan AFAD ekipleri, ateşin sebebinin metan gazı olduğunu belirledi. AFAD, bölgede önlem alacak.

Kayalı Mahallesi'nde yaşayanlar, dün akşam daha önce sazlık ve bataklık olan alanda, toprak altından ateş ve duman çıktığını fark etti.

Ateş görünce inanamayıp, paniğe kapılanlar sigara yakarak, deneme yaptı ardından da mahalle muhtarı Muharrem Güdal'a haber verildi. Güldal da AFAD ekiplerini bilgilendirdi.

konyada-toprak-altindaki-alevlerin-sebebi-belli-oldu-bolge-halki-tedirgin-003.jpg

Bugün bölgeye giden AFAD görevlileri, bölgenin daha önce sazlık ve bataklık olduğunu, suyun tamamen kuruması üzerine metan gazı kaynaklı ateş çıktığını belirledi. 

konyada-toprak-altindaki-alevlerin-sebebi-belli-oldu-bolge-halki-tedirgin-006.jpg

AFAD'DAN BÖLGEDE ÖNLEM ALACAK

Muhtar Muharrem Güdal, ''Biz buradan ateşi çocukların ve çobanların yaktığını sanıp dikkate almıyorduk. Sonra gelip baktık, gerçekten toprağın altında ateş vardı. Burası daha önce sazlık ve bataklıktı şimdi tamamen kurudu. AFAD'a haber verdik. AFAD da gelip inceledi. Burası daha önce sazlık ve bataklık olduğundan su da kuruduğu için metan gazı kaynaklı ateş çıktığını söylediler. İncelemelerini yapıp, bu bölgede önlem alacaklarını söylediler.'' diye konuştu. 

konyada-toprak-altindaki-alevlerin-sebebi-belli-oldu-bolge-halki-tedirgin-002.jpg

BÖLGE HALKI TEDİRGİN

Bölge halkından Sadullah Özer de toprağın altında ateş olduğunu görünce tedirgin olduklarını belirterek, ''Burada yer altında ateş olduğunu duyunca merak edip geldi. Bu bölgede Hasan Dağı var, doğal gaz olabilir veya başka bir şey olabilir, diye tedirgin olduk'' dedi. 

konyada-toprak-altindaki-alevlerin-sebebi-belli-oldu-bolge-halki-tedirgin-001.jpg

'BATAKLIK ORTAMLARDA OLUR'

Konya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, bölgenin sazlık ve bataklık olduğunu hatırlatarak, ''Toprağın altından ateş çıkması gibi bu tip durumlar genellikle bataklık ortamlarda organik bileşiklerin çürümesi sonucu oluşan metan gazı birikimleri nedeniyle olur. Bu bölgede de aynı durum söz konusudur'' diye konuştu. 

konyada-toprak-altindaki-alevlerin-sebebi-belli-oldu-bolge-halki-tedirgin.jpg

konyada-toprak-altindaki-alevlerin-sebebi-belli-oldu-bolge-halki-tedirgin-004.jpg

konyada-toprak-altindaki-alevlerin-sebebi-belli-oldu-bolge-halki-tedirgin-005.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.