Konya’daki cinayet davası! 80 yaşındaki sanık hakim karşısında

Konya'da torunuyla kavga eden komşusunu tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 80 yaşındaki tutuklu sanık ile tutuksuz 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Konya’daki cinayet davası! 80 yaşındaki sanık hakim karşısında

Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar Mustafa Ö. Hasan A. ve Muhammet Ç. ile öldürülen Mustafa Toprakcı'nın yakınları ve taraf avukatları katıldı. 

Tutuklu sanık 80 yaşındaki Bayram Ç. ise Tarsus 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya dahil oldu.

Sanık Bayram Ç'nin avukatı Mehmet Yoğurtçu, müvekkili hakkında, ilerleyen yaşı ve hastalıklarının cezaevi koşullarına uygun olmaması nedeniyle, ev hapsi ve diğer gerekli tedbirlerin uygulanmasını ve tahliyesini talep etti.

Tanık Firdevs Aydın, Bayram Ç. ile ailece görüştüklerini, sessiz ve kendi halinde biri olarak tanıdıklarını söyledi.

Sanık ile maktul arasındaki husumetten haberdar olduğunu belirten Aydın, "Olay tarihinden önce, birkaç kez sanık Bayram Ç'nin evine misafirliğe gittiğimizde maktulün, evin kapısının önünde taşkın hareketlerde bulunduğunu, sanık Bayram Ç'ye 'Seni burada barındırmayacağım.' dediğini gördüm. Ayrıca bir defasında elindeki bira şişesini sanık Bayram Ç’nin evine doğru fırlattığını da gördüm. Yine bir keresinde maktulün Bayram Ç'ye yönelik taşkınlıklarına eşim müdahale etmek istemiş, Bayram Ç. eşime 'Bırak, karışma' diyerek sakinleştirmeye çalışmıştı." ifadelerini kullandı.

Tanık Nurettin Koyuncu da sanıkla arkadaş olduğunu, zaman zaman evine ziyarete gittiğini dile getirdi.

Olaydan önce sanık ve maktul arasındaki husumete şahit olduğunu anlatan Koyuncu, "2-3 defa Bayram Ç’nin evindeyken maktul Mustafa’nın taşkın hareketlerde bulunduğunu, bağırıp çağırdığını, alkol alıp sorun çıkardığını, taş atıp pencere camını kırdığını gördüm. Ayrıca Bayram Ç'ye 'burası sana mezar olacak' şeklinde sözler söylediğini işittim." dedi.

Sanık Muhammet Ç. de olayla bir ilgisinin bulunmadığını öne sürerek, "Ben mağdurum. Dayak yedim. 4 kişinin saldırısına uğradım. Tartışma sırasında elimde bıçak, balta gibi eşyalar olmamasına rağmen, karşı taraf emniyette verdikleri ifadelerde önce 'Muhammet’in elinde bir şey yoktu' dediler, sonra bu ifadelerini değiştirdiler. Benim olayla bir ilgim yoktur." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Bayram Ç'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- Olay

Merkez Karatay ilçesi Çatalhüyük Mahallesi Ağadivanı Sokağı'nda 17 Ekim 2018'de aralarında husumet bulunan Mustafa Toprakcı (34) ve Muhammed Ç. (22) arasında bahçe duvarı meselesi yüzünden tartışma çıkmıştı.

Torunu Muhammed Ç'nin kavga ettiğini gören Bayram Ç, evden çıkarak tabancayla Toprakcı'ya ateş etmiş, ağır yaralanan Toprakcı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.