Konya’daki cinayetin ayrıntıları ortaya çıktı! Sevgilisi tarafından dövülen kadını kurtarmak isterken katil olmuş

Konya’da geçtiğimiz akşam bir parkta yaşanan cinayete ilişkin çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı. İddiaya göre; Konya’da üniversite sınavına hazırlanan 20 yaşındaki Kadir Ş, kütüphane çıkışı, bir parkta sevgilisini döven Özgür D'ye (32) müdahale etmek istedi. Ancak Özgür D. bu kez gence saldırıp, boğazını sıktı. Kadir Ş’nin kendisini kurtarmak için çıkardığı meyve bıçağı, yaşanan boğuşmada Özgür Duran’ın kalbine saplandı. Özgür D. hayatını kaybederken, doktor olma hayali kuran genç, tutuklandı. Baba Cengiz Ş,

Konya’daki cinayetin ayrıntıları ortaya çıktı! Sevgilisi tarafından dövülen kadını kurtarmak isterken katil olmuş

Konya’da geçtiğimiz akşam yaşanan cinayete ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı.

Merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi Yeni İstanbul Caddesi üzerindeki Piri Reis Parkında yaşanan olay, iddiaya göre şöyle gelişti:

Antalya'da yaşayan Özgür D. ile o dönem evli olan Ayşe D. aşk yaşamaya başladı. İkili, 4 ay önce Konya'ya gelip, yerleşti. Olay akşamı evde alkol alan Özgür D. ile bu süreçte eşinden boşanan Ayşe D. arasında kıskançlık nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma sırasında Özgür D, genç kadını dövdü. Ayşe D. de evden çıkıp, yakınlardaki parka gitti. 

PEŞİNDEN GİDİP, DÖVMEYE DEVAM ETTİ

Özgür D. de Ayşe D.'nin peşinden parka gitti. Parkta kadını dövmeye devam eden Özgür D’ye, kütüphaneden çıkıp yanında yaşadığı teyzesinin evine doğru yürüyen 20 yaşındaki Kadir Ş, müdahale etti. 

AYIRMAK İSTEYİNCE SALDIRIYA UĞRADI 

Ancak Özgür D, Kadir Ş'ye de saldırdı, boğazını sıkıp yere yatırdı, yumruklamaya başladı.

Kadir Ş, kurtulduktan sonra kaçmak istedi. Özgür D. ise peşinden gittiği gence tekrar saldırdı. Bunun üzerine üniversiteye hazırlanan genç, meyve soymak için yanında taşıdığı bıçağı çıkardı. Boğuşma sırasında bıçak Özgür D’nin kalbine saplandı. Elinden yaralanan Kadir Ş. ise olay yerinden kaçtı.

Ayşe D.'nin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldrılan Özgür D, hayatını kaybetti.


KAN DAMLALARINDAN YAKALANDI

Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay yerinden başlayan kan izlerini takip ederek, Kadir Ş'yi parka yaklaşık 1,5 kilometre mesafede bulunan teyzesinin evinde yakalayarak gözaltına aldı.

Kadir Ş, ifadesinde tek amacının dövülen kadını kurtarmak olduğunu, öleninin kendisine saldırması nedeniyle korkutmak amaçlı bıçağı çıkardığını, ancak boğuşma sırasında olayın yaşandığını söyledi.  


“BENİ KURTARMAK İSTEDİ”

Ayşe D. de geçen yıl mayıs ayında tanıştığı Özgür D. ile 4 ay önce Antalya'dan Konya'ya gelip yerleştiklerini, daha sonra eşinden boşandığını, olay günü Özgür D’nin kendisini önce evde, sonra parkta dövdüğünü, yanlarına gelen gencin kendisini kurtarmaya çalıştığını anlattı.

DOSYASI KABARIK ÇIKTI!

'Kasten yaralama', 'hırsızlık', 'yağma' ve 'uyuşturucu madde ticareti' gibi suçlardan toplam 19 suç kaydı olan Özgür D’nin cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Yüzünde çok sayıda yara izi bulunan Kadir Ş. ise sevk edildiği adliyede 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

'OĞLUMUN TEK AMACI KADINI KURTARMAKTI'

Oğlunun karıncayı bile incitmeyecek biri olduğunu belirten baba Cengiz Ş, "Oğlum fen lisesi mezunu. Karıncayı bile incitmeyecek yufka yürekli birisi. Üniversiteye hazırlanmak için Konya'da dershaneye gidiyordu. Dershaneden çıkıp, eve giderken bir erkeğin kadını dövdüğünü görüyor. Kadını kurtarmak için araya giriyor. Adam bu sefer oğluma saldırıyor. Oğlumun boynunda, suratında yaralar var. Boğazını sıkmış. Elinden zor kurtulmuş. Yine üzerine saldırmış. Bir arbede yaşanmış. Bu arada bıçaklama olayı olmuş. Çok üzgünüz. Karşı tarafın ailesine de baş sağlığı diliyoruz. Bizim çocuklarımızın da harcanmaması gerekir" dedi.


 

'DOKTOR OLACAKTI'

Oğlunun doktor olmak istediğini kaydeden baba, "Oğluma 'tıp fakültesini kazanırsan seni dershaneye gönderecem' dedim. Bana 'Söz veriyorum' dedi. Dershaneye gidiyordu. Çok sıkı çalışıyordu. Doktor olmak istiyordu. Ama başımıza böyle talihsiz bir olay geldi. Benim oğlum bir canı, bir insanı kurtarmaya çalışıyordu. Onun için kendini feda etti" diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.