Konyalı eski papaz yıllar sonra milyoner yarışmasında ortaya çıktı

Yıllarca papazlık yaptıktan sonra yeniden Müslümanlığı seçmesiyle daha önce adından söz ettiren Konyalı Abdullah Palazoğlu, yıllar sonra Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında ortaya çıktı. Palazoğlu, hikayesi ve son yaptığıyla gündem oldu.

Konyalı eski papaz yıllar sonra milyoner yarışmasında ortaya çıktı

Konyalı müslüman bir ailenin çocuğu olan 51 yaşındaki Abdullah Palazoğlu, 12 yaşındayken Hıristiyan oldu. ABD ve Vatikan'da din eğitimi alıp, yıllarca papaz olarak görev yapan ve Andreas Palailogos adını kullanan Palazoğlu, 2004 yılında yeniden Müslüman oldu. Tüm yaşadıklarını ‘Aslına dönen papaz’ adlı kitabında toplayan ve o dönem adından söz ettiren Palazoğlu, yıllar sonra Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında ortaya çıktı.

Kenan İmirzalıoğlu’nun sunduğu yarışmada hikayesini anlatan Abdullah Palazoğlu, Teoloji alanında profesör derecesi olduğunu ve en son İsrail’de eğitim verdiğini söyledi.

Son yaşananların ardından İsrail’deki görevinden istifa ettiğini anlatan Palazoğlu, İsrail’in yaptıkları için, "Bu tamamen vahşi siyonizmdir" dedi.

Palazoğlu'nun İsrail ile ilgili sözleri...

Abdullah Palazoğlu, seyircinin cevabına güvenmeyip verdiği cevapla 100 bin liralık soruda elendi.

Palazoğlu'nun elendiği soru...

ESKİ PAPAZ ABDULLAH PALAZOĞLU KİMDİR? PALAZOĞLU’NUN HİKAYESİ…

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde dünyaya gelen Abdullah Palazoğlu, Konya’da ilkokul çağında, terzilik yapan babası Ahmet Palazoğlu’nun isteğiyle Kuran Kursu'na gitti. 1984 yılında ilkokulu bitirdikten sonra, babası tarafından İstanbul’a, Arto adındaki Ermeni terzi arkadaşının yanına gönderildi.

Arto Amca dediği kişi, kendisini Bakırköy’deki Dadyan Ermeni Koleji’ne gönderdi. Kolejde okurken, hristiyanlığa geçtim. Adını da Andreas Palailogos olarak değiştirdi. Kolejin ardından hristiyanlık eğitimi almak için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti. Texas Eyaleti’nde bir okulda burslu olarak eğitim aldı. Daha sonra Vatikan’a giderek, 1998- 2000 yılları arasında yine ruhbanlık eğitimi aldı. 2000- 2002 yılları arasında ise Yunanistan’ın Aynaroz Yarımadası’nda eğitimini tamamladı. 2002 yılında Türkiye’ye döndü. İstanbul Surp Levon Ermeni Kilisesi’nde papaz olarak göreve başladı. Güngören Kilisesi’nde de görev yaptı.

konyali-eski-papaz-yillar-sonra-milyoner-yarismasinda-ortaya-cikti.webp

Dünya Kiliseler Birliği tarafından memleketi Konya’ya tayin edildi. Kent merkezindeki Aziz Pavlos Kilisesi’nde göreve başladı. Burada papazlık yaparken, hristiyanlık ve müslümanlık arasında araştırmalar yaptı. Bu sırada yeniden müslüman olmaya karar verdi. 6 Ocak 2004 tarihinde Konya Selçuklu İlçe Müftülüğü’nden Müslümanlık belgesi aldı.

konyali-eski-papaz-yillar-sonra-milyoner-yarismasinda-ortaya-cikti.jpg

Papaz olarak çalışırken Dünya Kiliseler Birliği’nden 9 bin 488 dolar maaş alan Abdullah Palazoğlu, müslümanlığa geçtikten sonra ekonomik sıkıntı çekmeye başladı. Tüm mal varlığını kaybetti. İngilizce, İtalyanca, çağdaş ve antik Yunanca ve Ermenice bilmesine rağmen iş bulamadı. Hamallık dahil bir çok geçici işte çalıştı.

Abdullah Palazoğlu, yeniden müslüman olduktan sonra Hristiyanlık günlerini ve Müslümanlığa geçişini ‘Aslına Dönen Papaz’ adlı kitapta anlattı.

konyali-eski-papaz-yillar-sonra-milyoner-yarismasinda-ortaya-cikti.jpeg

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.