Koronavirüs önlemi altında hac ibadeti: Kabe'ye dokunmak yasak!

Hac bu yıl koronavirüs salgını önlemleri altında yapılıyor. Suudi Arabistan yurt dışından hacı adayı kabul etmezken, Kabe'ye yaklaşmak ve dokunmak da yasak!

Koronavirüs önlemi altında hac ibadeti: Kabe'ye dokunmak yasak!

Bu yılki hac ibadeti koronavirüs önlemleri gölgesinde başladı. Suudi Arabistan koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla bu yıl resmi olarak sadece Suudi Arabistan'dan bin hacı adayına izin verileceğini açıklamış, yurt dışından ise hacı adayı kabul edilmeyeceğini duyurmuştu.

Alınan bilgiye göre 10 bin kadar kişinin hac ibadetini gerçekleştirmesine izin verilecek. Geçtiğimiz yıl 2,5 milyon Müslüman kutsal hac için Suudi Arabistan'a gitmişti.

İlk hacı adayları hafta sonunda Mekke'ye ulaştı. Kendilerine dezenfektan, maske, seccade ve şeytan taşlama için sterilize edilmiş çakıl taşları verildi. Hacı adaylarının bagajları dezenfekte edilirken, kendilerine birer elektronik bileklik dağıtıldı.

Seyahat öncesinde koronavirüs testi yaptırmaları zorunlu olan hacı adaylarının, hac sonrasında ise karantinaya girme yükümlülüğünü kabul etmiş olmaları gerekiyor.

Önlemler kapsamında hac izni olmadan kutsal alanlara girenlere para cezası uygulanacak. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, hac döneminde Mekke’de kutsal alanlara girerek kuralları ihlal edenlere 10 bin Suudi riyali (2 bin 666 dolar) para cezası uygulayacağını belirtti.

Toplam korona virüs vaka sayısının 270 bin 831’e yükseldiği Suudi Arabistan’da ölü sayısı 2 bin 789 oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.