KOSKİ'den bir ilk! Ekobox sistemi kullanıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta sonunda 1.000 fidanı toprakla buluşturdu. EKOBOX sistemiyle gerçekleştirilen fidan dikimi ile KOSKİ, Türkiye’deki su idareleri arasında bu sistemi kullanan ilk kurum oldu.

KOSKİ'den bir ilk! Ekobox sistemi kullanıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 1.000 fidanı toprakla buluşturdu. KOSKİ Tatlısuları Koruma Havzası’nda gerçekleştirilen fidan dikimi EKOBOX ile yapıldı. Söz konusu dikim yöntemi ile herhangi bir su kaynağı olmadan ya da sulama yapmadan her türlü arazi şartlarına uygun bir şekilde fidan dikimi yapılabiliyor.

KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, EKOBOX sisteminin doğada kendiliğinden oluşan ormanların oluşum şeklini taklit eden bir sistem olduğunu belirterek; KOSKİ Genel Müdürlüğü’nce kaliteli su tüketiminden su israfının en aza indirilmesi için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti.

Demir “Daha yeşil bir Konya için ağaçlandırma çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Kasım ayında Seçme Ağaçlandırma Sahası’nda gerçekleşen 42 bin fidanın toprakla buluşması programının ardından; bu ay da KOSKİ Tatlısuları Koruma Havzası’nda 1.000 fidanı EKOBOX sistemi ile toprakla buluşturduk. Doğayı taklit etme özelliğine sahip olan bu sistem, Türkiye’de ilk kez su idareleri içerisinde KOSKİ Genel Müdürlüğümüzce uygulandı. Sistem sayesinde bitkiler su ihtiyacını toprak altındaki mikro gözeneklerde bulunan suyu kullanarak karşılıyor. Ve bu sayede KOSKİ de temiz su kaynaklarını korumuş oluyor. Sistemi yaygınlaştırarak şehrimize bu alanda önemli bir kazanım sağlamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Taşlık, kumluk, sulama imkânının kısıtlı veya hiç olmadığı alanlarda tarım yapılmasını sağlayan ünite dünyada sadece Hollanda ve Konya’da üretiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.