Küçük yaşta nişan görüntülerine soruşturma başlatıldı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yapılan 8 yaşındaki kız çocuğu ile 9 yaşındaki amcasının oğlu arasındaki nişan törenine ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldı. Ayrıca iki çocuk koruma altına alındı.

Küçük yaşta nişan görüntülerine soruşturma başlatıldı

İddiaya göre; Mardin'in Kızıltepe ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde doğduktan sonra beşik kertmesi yapılan U.A'nın 8 yaşındaki kız çocuğu ile kardeşi R.A.'nın 9 yaşındaki erkek çocuğu için aile arasında nişan töreni düzenlendi. Evde düzenlenen nişanda çocuklara yüzük takıldı, kurdele kesildi. Törende katılımcıların alkış tutması dikkat çekti.

GÖRÜNTÜLERLE İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI

Sosyal medyada görüntüleri paylaşılan nişanın, büyükbaba ve büyükannelerinin istekleriyle düzenlendiği ileri sürüldü. Tepki çeken görüntülerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı.

kucuk-yasta-nisan-goruntulerine-sorusturma-baslatildi.jpg

KORUMA ALTINA ALINDILAR

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada da, Kızıltepe'de yaşanan ve bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yer alan "küçük yaşta nişanlandırma" konulu haberler ve paylaşımlarla ilgili olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğüne ivedilikle konunun araştırılması talimatı verildiği bildirildi.

Söz konusu çocuklara yönelik geçici tedbir kararı alındığı ifade edilen açıklamada, "Çocuklarımız koruma altına alınmıştır. Konuyla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma devam etmektedir." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.