Altın 5772.826
BIST 10967.37
Dolar 42.5138
Euro 49.554
Sterlin 56.7684

Kurban Bayramı tatilinin acı bilançosu: 44 can kaybı

Son Dakika Haberi! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili boyunca meydana gelen 3 bin 913 trafik kazasında 44 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 6 bin 370 vatandaşın da yaralandığını duyurdu.

Kurban Bayramı tatilinin acı bilançosu: 44 can kaybı

Kurban Bayramı tatilinin acı bilançosu belli oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinde meydana gelen trafik kazalarına ilişkin açıklama yaptı.

Buna göre, 3 bin 913 trafik kazasında 44 kişi yaşamını yitirdi, 6 bin 370 kişi yaralandı.

AŞIRI HIZ İLK SIRADA

Trafik kazaları nedenleri incelendiğinde ilk sırada yüzde 48 ile aşırı hız yer aldı. Bunu hatalı sollama, geçiş önceliği, dönüş ihlalleri ve arkadan çarpma gibi sürücü hataları izledi.

Trafik kazalarındaki can kayıplarının 18’i yerleşim yeri içinde, 26’sı ise yerleşim yeri dışında meydana geldi.

kurban-bayrami-tatilinin-aci-bilancosu-44-can-kaybi.jpg

Bakan Yerlikaya açıklamasında şu bilgileri verdi:

Kurban Bayramı tatilinde, 30-35 km aralıklarla radar uygulaması yapılan otoyollarda ölümlü trafik kazaları çok daha az yaşandı.

Radar uygulamasının daha seyrek olduğu hız sınırının 50 ila 80 km arasında değiştiği yerlerde maalesef 22 vatandaşımızı, hız sınırının 90 ila 110 km arasında değiştiği yerlerde ise maalesef 20 vatandaşımızı kaybettik.

kurban-bayrami-tatilinin-aci-bilancosu-44-can-kaybi-001.jpg

CAN KAYIPLARININ 14’Ü MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ VE YOLCU

Ve maalesef hayatını kaybeden 44 vatandaşımızdan 14’ü, motosiklet sürücüsü ve motosiklette yolcu konumunda olanlardan oluşuyor.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAKTAN 3 KEZ İŞLEM YAPILMIŞ

İzmir’de meydana gelen ve 5 vatandaşımızın hayatını kaybettiği kazada, sürücünün ehliyetine, ‘’alkollü araç kullanmaktan’’ 3 kez işlem yapıldığı; bu nedenle kazanın olduğu tarihte ise sürücü belgesinin geçici olarak geri alınmış olduğu tespit edildi.

Kurban Bayramı tatilinde meydana gelen ölümlü trafik kazalarının her birini tek tek inceliyoruz. Ayrıntıları kamuoyuyla paylaşacağız.

Son Dakika ve Güncel haberler WhatsApp aracılığıyla size anında ücretsiz olarak ulaştırılıyor...

WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.