Kuriş soruşturmasında yeni detay! İdris Naim Şahin’e tahsisli 2 araç daha çıktı
Konya’ya da uzanan Alihan Kuriş Suç Örgütü soruşturmasında yeni bulgulara ulaşıldı. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin adına tahsisli 2 aracın daha amacı dışında ve suç içerikli faaliyetlerde kullanıldığı tespit edildi. Bir kişi gözaltına alındı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının “Alihan Kuriş Suç Örgütü”ne yönelik yürüttüğü kapsamlı soruşturmada yeni delil ve tespitlere ulaşıldı. İkinci dalga operasyonun ardından devam eden çalışmalarda, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin adına tahsisli iki aracın daha amacı dışında ve suç içerikli faaliyetlerde kullanıldığı belirlendi.
İLK ARAÇ FİRARİ KURİŞ’İN KAÇIRILMASINDA KULLANILDI
Soruşturma kapsamında daha önce firari Hilmi Tuna Kuriş’in kaçırılmasında kullanıldığı belirlenen 34 SL 313 plakalı aracın eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin adına tahsisli olduğu tespit edilmişti.
Bu gelişmenin ardından Şahin adına tahsis edilen diğer araçlar da mercek altına alındı.
2 ARAÇ DAHA TESPİT EDİLDİ
Yürütülen çalışmalarda 34 S 7815 ve 34 RM 8677 plakalı iki aracın daha tahsis amacı dışında ve suç içerikli faaliyetlerde kullanıldığı tespit edildi.
Böylece soruşturma kapsamında İdris Naim Şahin adına tahsisli olduğu belirtilen ve kullanımı incelemeye konu olan araç sayısı 3’e çıktı.
BİR KİŞİ GÖZALTINDA, BİR KİŞİ ARANIYOR
Soruşturmanın devamında aynı yapıyla irtibatlı olduğu belirtilen Ömer Sipahioğlu’nun yakalanması için çalışma başlatıldı.
Ömer Yücel adlı şüphelinin ise gözaltına alındığı öğrenildi.
İKİNCİ DALGADA 4 İLDE OPERASYON DÜZENLENMİŞTİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmada elde edilen yeni delil ve tespitler doğrultusunda daha önce ikinci dalga operasyon düzenlenmişti.
İstanbul, Konya, Mersin ve Muğla’da gerçekleştirilen çalışmalarda 13 şüpheli hakkında işlem yapılmış, 12 şüpheli yakalanmıştı. Bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü bildirilmişti.
HİLMİ TUNA KURİŞ MARMARİS’TE YAKALANDI
Soruşturma kapsamında firari durumda bulunan ve yurt dışına çıkış hazırlığında olduğu belirlenen Hilmi Tuna Kuriş ile Erhan Yılmaz ve kaçış organizasyonuna yardım ettiği değerlendirilen Mehmet Özmen, Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Bozburun bölgesinde yakalanmıştı.
ŞİRKET BAĞLANTILARI DA MERCEK ALTINDA
İkinci dalga kapsamında hakkında işlem yapılan şüpheliler arasında Tek Düzen uygulamasının kurucusu olduğu yönünde bilgiler bulunan Osman Sert, Hisar Sağlık Yatırım AŞ (Hisar Hospital) Yönetim Kurulu üyeleri İsa Ateş ve Taner Çetin ile Aurora Bilişim’in eski yetkilileri Süleyman Tunahan Akbulut ve Metin Surat da yer almıştı.
Ali Kovan, Mehmet Ünal, İrfan Yılmaz ve Abdullah Özcan Yavuz da hakkında işlem yapılan isimler arasında bulunuyordu.
Şüphelilerin söz konusu şirket ve yapılar üzerinden örgütle olduğu değerlendirilen mali, ticari ve organizasyonel bağlantılarının ortaya çıkarılmasına yönelik incelemelerin sürdüğü bildirilmişti.
Aurora şirketi bağlantılı firari şüpheli Fahri Doğan’ın yakalanmasına yönelik çalışmaların da devam ettiği öğrenilmişti.
SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ SÜRÜYOR
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada örgütün faaliyetlerinin yanı sıra mali ilişkiler, şirket ve dernek bağlantıları ile suçtan elde edildiği değerlendirilen mal varlıkları inceleniyor.
Firari örgüt mensuplarına yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen kişi ve yapıların ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalar da çok yönlü olarak sürdürülüyor.
Kaynak:İHA / AA

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.