Mastercard ve Visa’yı boykot eden TROY’a geçiş yapıyor

Katil İsrail'in soykırımına destek veren ya da sessiz kalan markalar için başlatılan boykot çağrısına, kredi kartları ve ödeme sistemlerinden de destek geldi. Mastercard ve Visa kartları iptal ediliyor, yerli ve milli TROY altyapısı tercih ediliyor.

Mastercard ve Visa’yı boykot eden TROY’a geçiş yapıyor

Katil İsrail bir ayı aşkın süredir Filistin'e yönelik katliamını aralıksız sürdürüyor. İsrail işgali sonrasında başlatılan boykot kampanyalarına bankacılık ve ödeme altyapısı sunan Mastercard ve Visa da eklendi. Boykot çağrıları sonucunda Mastercard ve Visa kartlarını iptal ettiren vatandaşlar, Türkiye'nin yerli ödeme altyapısı olan TROY logolu kartlara geçmeye başladı.

TROY’UN KULLANIM HACMİNDE BÜYÜK YÜKSELİŞ

TROY logolu kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile ekimde yapılan toplam alışveriş tutarının bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 57 artarak 30,5 milyar liradan 47,9 milyar liraya yükseldiği belirtilerek, kullanıcı sayısının 19 milyona ulaştığı kaydedildi.

mastercard-ve-visayi-boykot-eden-troya-gecis-yapiyor-003.jpg

Söz konusu artışta "İsrail'i destekleyen ülkelerin markalarının boykot edilmesi ve yerli ürünlere yönelimin" de etkili olduğu belirtiliyor.

mastercard-ve-visayi-boykot-eden-troya-gecis-yapiyor-001.jpeg

TROY NEDİR?

TROY, Türkiye'nin ilk ve tek yerli ödeme sistemi. Kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart hizmeti sunan TROY’un açılımı "Türkiye’nin Ödeme Yöntemi"dir. Bu yerli ödeme sistemi; bankalar ve işletmeler arası para akışını sağlayan elektronik bankacılık yöntemi olarak kullanılan, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş (BKM) tarafından kurulan ve işletilen bir kartlı ödeme sistemi. BKM, TROY faaliyetleri için 31 Mart 2016 tarihinde BDDK’dan kartlı sistem kurmak üzere faaliyet izni aldı.

mastercard-ve-visayi-boykot-eden-troya-gecis-yapiyor.jpeg

TROY KARTA NASIL GEÇİLİR?

TROY kartı talep eden kişiler, mevcut kartlarını değiştirebilecekleri gibi bankalarından TROY logolu yeni bir kart talebinde de bulunabiliyor.

Bu konuda TROY logolu kart sunan banka ya da elektronik para kuruluşları ile temasa geçilmesi gerekiyor.

mastercard-ve-visayi-boykot-eden-troya-gecis-yapiyor-002.jpeg

TROY NEREDE KULLANILIR?

TROY kartları ile Türkiye’deki tüm ATM ve POS’lardan işlem yapabilir, internet ve mobil alışverişlerinde kullanabilir. Ayrıca, TROY kartın arka yüzünde yer alan uluslararası kart şemalarına ait logoların geçerli olduğu tüm yerlerde de kullanabilir.

İşte TROY ile ilgili sorular ve cevapları:

mastercard-ve-visayi-boykot-eden-troya-gecis-yapiyor.jpg

mastercard-ve-visayi-boykot-eden-troya-gecis-yapiyor-001.jpg

mastercard-ve-visayi-boykot-eden-troya-gecis-yapiyor-002.jpg

Kaynak:AA / Haber Dairesi

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.