Metin Uca’nın cenazesini zabıtalar kaldırdı

Dün İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sunucu Metin Uca için veda töreni düzenlendi. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Cenazeyi zabıtalar kaldırdı.

Metin Uca’nın cenazesini zabıtalar kaldırdı

Dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ve “Ölünce beni yakın” şeklindeki vasiyeti sosyal medyada gündem olan sunucu Metin Uca için İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda veda töreni yapıldı.

Törende, Uca'nın Türk bayrağına sarılı naaşı sahneye konuldu. Törene, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Uca'nın yakınları, sanatçı dostları ve sevenleri ile çok sayıda siyasetçi katıldı.

Mehtap Uca Erdoğan'ın, kardeşi için yazdığı mektubu okuduğu törende, Uca'nın yakın dostları da sahneye çıkarak anılarını anlattı.

Burada konuşan CHP Genel Başkanı Özel, Uca'yla bir telefon konuşmasındaki anısını anlatarak, sevenlerine başsağlığı diledi.

metin-ucanin-cenazesini-zabitalar-kaldirdi.jpg

İmamoğlu da Uca'nın ölüm haberini aldığında güçlü bir sesin daha gittiğini düşündüğünü belirterek, "Çünkü ayıltan, uyandıran, düşündüren ve hissettiren çok enteresan tespitleriyle yazdıklarıyla hepimize çoğu zaman ders veren özel bir insandı." dedi.

Uca'nın yazar, gazeteci ve tiyatro gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren çok yönlü bir kişilik olduğunu dile getiren İmamoğlu, değerli bir insanı kaybettiklerini söyledi.

metin-ucanin-cenazesini-zabitalar-kaldirdi-001.jpg

Konuşmaların ardından Uca'nın cenazesi, alkışlar ve karanfiller eşliğinde salondan Ankara'ya uğurlandı. Cenazeyi alkışlar eşliğinde zabıtalar kaldırdı.

Metin Uca'nın cenazesi, yarın öğle vakti Ankara Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

metin-ucanin-cenazesini-zabitalar-kaldirdi-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum