Mevlana Müzesi ziyaretçi sayısında kaçıncı sırada?

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü, 2018 yılı müze ve ziyaretçi istatistiklerini açıkladı. Buna göre Konya'daki Mevlana Müzesi, Türkiye'de en fazla ziyaret edilen 3'üncü müze oldu.

Mevlana Müzesi ziyaretçi sayısında kaçıncı sırada?

Müze sayısında İstanbul birinci, İzmir, Antalya ve Konya ikinci oldu

Tüik Konya Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Müzeler Genel Müdürlüğüne bağlı müze sayısında İstanbul 17 müzeyle ilk sırada yer alırken, İzmir, Antalya ve Konya 10 müzeyle ikinci sırada bulundu. Mersin ve Muğla illeri ise 8'er müzeyle üçüncü sırada yer aldı. Türkiye genelinde müze sayısı 2018 yılında 13 müze artarak 451'e ulaştı. Bunların 200'ü Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde, 251'i ise özel müze kategorisinde yer aldı.

Ziyaretçi sayısında Mevlana Müzesi üçüncü oldu

TÜİK Konya Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; ziyaretçi sayısında birinci sırada 3 milyon 620 ziyaretçi ile İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi yer alırken, ikinci sırada 2 milyon 922 bin 37 ziyaretçi ile İstanbul Ayasofya Müzesi, 2 milyon 817 bin 386 ziyaretçi ile de Konya Mevlana Müzesi üçüncü sırada yer aldı.

Konya’da bulunan müzeler:

Mevlana Müzesi, Atatürk Evi Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Taş-Ahşap Eserleri Müzesi (İnce Minare), Etnografya Müzesi, Çini Eserleri Müzesi (Karatay Müzesi), Akşehir Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Batı Cephesi Karargâhı Müzesi, Taş Eserler Müzesi, Ereğli Müzesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.