Milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiriyor! WhatsApp’a yeni özellik

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp'ta ekran görüntüsü alma devri resmen sona erdi. Artık kullanıcılar tarafından bir defa görüntüle seçeneğiyle paylaşılan video ve fotoğrafların ekran görüntüsü alınamayacak.

Milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiriyor! WhatsApp’a yeni özellik

Popüler mesajlaşma platformu yeni gelen güncellemeyle test aşamasındaki bu özelliği yayına aldı. Uygulamadaki güvenliği artırmak ve kişisel verilerin daha iyi korunmasını sağlamak isteyen platform, tek seferlik medya veya videolardan görüntü kaydedilmesini engellemeye başladı.

Dünya üzerinde milyonlarca aktif kullanıcıya sahip WhatsApp geçtğimiz aylarda ‘’Daha Fazla Gizlilik, Daha Fazla Koruma ve Daha Fazla Kontrol Sağlayan Yeni Özellikler’’ adlı bir makale yayınlamıştı. Gelen birçok yeni özellikten en dikkat çekeni ise Ekran görüntüsü almanın engellenmesi oldu.

milyonlarca-kullaniciyi-ilgilendiriyor-whatsappa-yeni-ozellik.webp

WHATSAPP EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMAK NEDEN ENGELLENDİ?

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg bu tarz çalışmaların kullanıcıları güvende olduğunu hissettirmek ve onların hassas verilerini kötü niyetli insanlardan korumak için planlandığını söyledi.

Bundan böyle "bir kez görüntüle" seçeneği eşliğinde yayımlanan medya içeriklerinin (fotoğraf ve video) ekran görüntüsü alınamayacak veya videosu çekilemeyecek. Bu iki işlemden herhangi birini yapmak isteyenlerin ekranında "Ekran Görüntüsü Engellendi" başlığı altında şu uyarı mesajı gelecek: "Daha fazla gizlilik için bu ekran görüntüsü engellendi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.