Milyonluk soruyu bilen Rabia ne kadar alacak?

Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyonluk soruyu bilen Konyalı Rabia Birsen Göğercin’in ne kadar para alacağı merak konusu oldu. Hesap yapan bir vergi uzmanı, "Yüzde 20'lik İntikal Vergisi Kesintisi ile 804 bin 677 TL eline geçecektir" dedi.

Milyonluk soruyu bilen Rabia ne kadar alacak?

Aslen Konyalı olan ve Ankara’da yaşayan 24 yaşındaki Rabia Birsen Göğercin, geçtiğimiz hafta Kim Milyoner Olmak İster'e konuk oldu ve son soruya kadar geldi.

1 milyon TL'lik soruyu açtırmaya hak kazanan Göğercin, 10 Eylül’de son soru için mücadele etti ve büyük ödülün sahibi oldu.

1 MİLYON TL KAZANDI

Sempatik tavırları ve başarısıyla adından söz ettiren Rabia Birsen Göğercin,"Türkiye'deki 81 ilin adında bu dört harften hangisi diğer üçünden daha az bulunur?" sorusuna "V" doğru cevabını vererek 1 milyon TL'nin sahibi oldu. Yarışmanın ardından Göğercin'in vergi kesintisiyle beraber ne kadar kazandığı da merak konusu oldu.

milyonluk-soruyu-bilen-rabia-ne-kadar-alacak.webp

VERGİ UZMANI, RABİA’NIN ELİNE GELECEK PARAYI HESAPLADI

Vergi uzmanı Ozan Bingöl X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda "Bugünkü yarışmada 1 milyon liralık soruya doğru cevap veren yarışmacının eline net [1.000.000 - ((1.000.000TL - 23.387tl istisna) x %20 İntikal Vergisi Kesintisi) =] 804.677 TL geçecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.