Murat Kurum’dan yeni Kabine yorumu

Uzun süredir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapan Konyalı isim Murat Kurum, Kabine’de yer almadı. AK Parti İstanbul Milletvekili seçilen Murat Kurum, yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin hayırlı olmasını diledi.

Murat Kurum’dan yeni Kabine yorumu

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni Kabinede yer almadı.

Yarın görevini Mehmet Özhaseki’ye devredecek olan AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, yeni Kabineye ilişkin ilk açıklamasını sosyal medya hesabından yaptı.

Kurum, “Cumhurbaşkanlığı kabinesi ülkemize milletimize hayırlı uğurlu olsun. Allah tüm bakanlarımıza hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

murat-kurumdan-yeni-kabine-yorumu.png

MURAT KURUM KİMDİR?

Konya Karapınarlı olan Murat Kurum 1976 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Mimar Kemal Lisesinin ardından Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu (1999).

Yüksek Lisansını, Kentsel Dönüşüm alanında tamamladı. (2017)

İnşaat alanında faaliyet gösteren çeşitli özel sektör kuruluşlarında çalıştı. (1999-2005)

TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığında uzman olarak görev yaptı. (2005-2006)

TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevinde bulundu. (2006-2009)

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini ifa etti. (2009-2018 Temmuz.)

Yeni kabinenin ilk Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum, 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde AK Parti İstanbul Milletvekili seçildi. Murat Kurum, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.