“Okul saldırganı ölmedi, yaşıyor” söylentisine resmi açıklama geldi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Kahramanmaraş’taki okul saldırısının failinin ölmediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Saldırganın adli süreçlerin ardından 16 Nisan’da defnedildiği bildirildi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırısının ardından sosyal medyada dolaşıma giren iddialarla ilgili önemli bir açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada, “saldırganın ölmediği” yönündeki paylaşımların tamamen asılsız olduğu ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu vurgulandı.
ADLİ VE TIBBİ SÜREÇ TAMAMLANDI
DMM tarafından yapılan bilgilendirmede, saldırganla ilgili adli ve tıbbi süreçlerin tamamlandığı, şahsın 16 Nisan tarihinde defnedildiği açıkça ifade edildi. Bu bilginin resmi kayıtlarla sabit olduğu belirtildi.
“ALGI OPERASYONU VE KARA PROPAGANDA”
Açıklamada, gerçeğe aykırı paylaşımların toplumsal hassasiyetleri istismar etmeyi amaçladığına dikkat çekilerek, bu tür içeriklerin milli birlik ve beraberliğe zarar verme amacı taşıdığı ifade edildi.
YASAL SÜREÇ BAŞLATILDI
Halkı yanıltıcı bilgiyi yayan kişiler hakkında hukuki süreçlerin başlatıldığı bildirilen açıklamada, vatandaşlara da önemli bir uyarı yapıldı.
Yetkililer, kamuoyunun yalnızca resmi kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar etmesi gerektiğini vurgulayarak, dezenformasyon içeriklerine karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.
Bazı sosyal medya mecralarında ve dijital platformlarda, Kahramanmaraş’ta gerçekleşen elim hadisenin failinin ölmediğine dair dolaşıma sokulan iddialar tamamen asılsızdır ve gerçeği yansıtmamaktadır.
— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) April 18, 2026
Söz konusu saldırganla ilgili adli ve tıbbi süreçler tamamlanmış; şahıs… pic.twitter.com/ZcDoR0GnWI
Kaynak:Anadolu Ajansı


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.