Provokatörler şimdi de algı peşinde! Boğaziçi yalanına EGM görüntüyle cevap verdi

Boğaziçi Üniversitesi'nde günlerdir süren provokasyonlara algı operasyonu da eklendi. Polisin "Toplu gitmek yok. Aşağıdan" sözlerini çarpıtan terör örgütü bağlantılı hesapların yalanını, Emniyet Genel Müdürlüğü yayınladığını video ile yüzlerine vurdu.

Provokatörler şimdi de algı peşinde! Boğaziçi yalanına EGM görüntüyle cevap verdi

Boğaziçi Üniversitesi'nde provokasyon sürüyor.

Uyarıları dikkate almayan gruplar, Kabe'ye yapılan alçak saldırı sonrası şimdi de sosyal medyada yalan algılarla yayılan görüntü ve sahte hesaplardan yapılan paylaşımlarla algı operasyonu yapmaya çalışıyor.

"TOPLU GİTMEK YOK. AŞAĞIDAN"

Bir polis "Toplu gitmek yok. Aşağıdan" şeklinde gruptakileri uyarırken, polisin sözleri çarpıtılarak sosyal medyaya servis edildi. Konuyla ilgili olarak sosyal medyada yaklaşık 500 bin paylaşımda bulunulurken, polisin "aşağıdan" sözleri "aşağı bak" şeklinde çarpıtıldı. Ancak ortaya çıkan yeni görüntüler provokasyonun boyutunu net olarak bir kez daha gözler önüne serdi.

SAHTE HESAPLARLA ALGI OPERASYONU

Sosyal medyada FETÖ ve PKK bağlantılı hesaplarla, marjinal bazı kullanıcılar çarpıtılan sözleri gündemde tutmak için büyük bir çaba harcadı. Binlerce bot hesaptan yapılan paylaşımlarla trend listesine sokulan sözlerle büyük bir provokasyona imza atıldı. Polisin defalarca "Ayrılarak gidin", "Toplu şekilde gezmeyin" uyarıları görmezden gelindi.

MASKELERİNİ EMNİYET DÜŞÜRDÜ

Koronavirüs salgını nedeniyle mesafe kuralının hiçe sayıldığını gören polis memurlarının uyarıları sonrası başlatılan alçak provokasyona, Emniyet Genel Müdürlüğü de sosyal medya üzerinden paylaştığı video ile yanıt verdi. EGM paylaşımında "Polisimiz pandemi ortamında sadece yasadışı göstericilerle değil, yalan virüsüyle de mücadele ediyor." ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.