Rehabilitasyon merkezinde yangın çıktı! En az 32 ölü var

İran'ın Lengerud şehrindeki bir uyuşturucu rehabilitasyon merkezinde çıkan yangın sonucu 32 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Rehabilitasyon merkezinin müdürü gözaltına alındı.

Rehabilitasyon merkezinde yangın çıktı! En az 32 ölü var

İran'ın kuzeyinde bulunan Gilan eyaletine bağlı Lengerud şehrinin Kelid Bar ilçesindeki bir uyuşturucu rehabilitasyon merkezinde yerel saatle 05.55'te gaz sobası nedeniyle yangın çıktı. Bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre yangın nedeniyle şu ana kadar en az 32 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. Yangın nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında uyuşturucu rehabilitasyon merkezinin müdürünün gözaltına alındığı açıklandı.

"İHMALİ VE SUÇU OLANLAR KESİNLİKLE CEZALANDIRILACAK"

Olay yerinde inceleme yapan Gilan Eyaleti Başsavcısı Sadık Niyarki, hayatını kaybedenlerden bazılarının kimlik tespitlerinin henüz yapılamadığını belirterek, "Doğrudan Yargı Erki Başkanının talimatıyla olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Rehabilitasyon merkezinin bazı çalışanları ve müdürü ilk aşamada gözaltına alındı. İhmali ve suçu olanlar kesinlikle cezalandırılacak" ifadelerini kullandı.

GAZ SOBASINDAN ÇIKAN YANGIN PERDELERE SIÇRADI

Gilan Eyaleti Vali Yardımcısı Muhammed Celayi ise yangının çıkış nedenine yönelik yaptığı açıklamada, "İlk aşamada merkezde bulunan gaz sobalarından bir tanesi alev alıyor ve ardından ateşin odada bulunan perdelere sıçramasıyla yangın başlıyor.

Ne yazık ki yangının sabah saatlerinde başlaması nedeniyle merkez çalışanları ve içeride bulunanlar faciaya uykuda yakalandı. Elbette yangın sonrası oluşan izdiham nedeniyle de can kaybı arttı" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.