Rektör Özçelik: Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak da hepimizin sorumluluğundadır

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof.Dr. Babür Özçelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Özçelik: Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak da hepimizin sorumluluğundadır

Rektör Özçelik mesajında şunları kaydetti:

"Türk milleti, bağımsız ve hür bir millet olma yolunda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde başlatılan şanlı direnişte büyük fedakârlık ve insanüstü mücadele göstererek 29 Ekim 1923’te kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını tüm dünyaya canı pahasına ilan etmiştir.  

Azim, birlik, beraberlik ve kararlılığın sonucunda kazanılan, milletimiz ve devletimiz için son derece hayati bir öneme sahip Cumhuriyetimizin, 96. yıldönümüne bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 

İşte bu milletin canı pahasına örnek fedakârlıklarla kurduğu bölünmez bütünlüğümüzün en önemli teminatı olan Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak da hepimizin sorumluluğundadır. İnanıyorum ki milletimiz adına bir milat olan Cumhuriyetimiz ve kazanımları, geçmişimizi aydınlattığı gibi geleceğimizi de aydınlatmaya devam edecektir. Şunu da ifade etmek gerekir ki nice zor zamanların üstesinden millet olma bilinci ile gelen, en kötü koşullarda bile ırk, din, dil ve mezhep ayrımı gözetmeksizin birbirine sımsıkı sarılan bu millet, dün olduğu gibi bugünde hiçbir engelin ve hiçbir oyunun Türkiye Cumhuriyeti’nin önüne koyduğu hedeflerden alıkoymasına müsaade etmeyecektir. 

Bu vesileyle bağımsız ve onurlu bir miras bırakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımız uğruna gözlerini kırpmadan canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Konya Teknik Üniversitesi ailesi başta olmak üzere tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.