Restoranlar ve kafeler açılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan’a soruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs önlemleri kapsamında kapalı olan restoran ve kafelere ilişkin değerlendirmenin kabine toplantısında yapılacağını söyledi.

Restoranlar ve kafeler açılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan’a soruldu

Cuma namazını İstanbul Kerem Aydınlar Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“10 MİLYON AŞI GELECEK”

Erdoğan, aşılama programına ilişkin olarak, "İkinci parti aşımız, nasip olursa onayı çıktı Çin'den. Büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz bir 10 milyon gelecek." dedi.

RESTORANLAR VE KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Koronavirüs önlemleri kapsamında kapalı olan kafe ve restoranlarla ilgili bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Restoran konusunu kabine toplantısında değerlendireceğiz. Endişelerimiz var. Ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da maalesef sıkı tutulmuyor. Böyle bir riske girmek istemiyoruz. Elimizdeki verilere bakarız buna göre bir esneme yapabiliriz." diye konuştu.

"KESİNLEŞMİŞ TARİH, HAZİRAN 2023"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim iddialarına da değindi, "Biz muhalefetteki siyasi partiler gibi bir acelecilik içerisinde değiliz. Takvim Haziran 2023" dedi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bundan önce erken seçim falan söz konusu değil. Oturmuş demokrasilerde aklınıza estiği zaman erken seçime gidilmez. Erken seçim yaygaraları oturmamış, ne elde edebiliriz diye düşünenlerin hayalidir. Cumhur İttifakı olarak kesinleşmiş bir tarih vardır. Bu tarih de Haziran 2023'tür."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.