Altın 5746.899
BIST 11007.37
Dolar 42.5219
Euro 49.5343
Sterlin 56.6991

Sarıyer Kola’dan boykot listesi açıklaması

Boykot Dedektifi tarafından boykot listesine alınan Sarıyer İçecek, Pepsi ile işbirliği iddialarına yanıt verdi. Konya’da da fabrikası bulunan firma, tamamen yerli ve milli bir marka olduklarını vurguladı.

Sarıyer Kola’dan boykot listesi açıklaması

Son günlerde sosyal medyada gündeme gelen boykot listeleri tartışmasına Sarıyer İçecek de dahil oldu. Yerli kola alternatifi Sarıyer Kola, boykot listesine eklenmesi üzerine bir açıklama yayımladı.

Boykot Dedektifi hesabının sahibi Erdem Özveren, Sarıyer İçecek’in 7 Ekim olaylarının ardından satışlarda büyük artış yaşamasına rağmen Gazze lehine herhangi bir paylaşım yapmadığını belirterek firmayı eleştirdi. Özveren, ayrıca Sarıyer’in halen Pepsi Cola ile işbirliği yaptığı yönünde iddialarda bulundu.

sariyer-kola-boykot-mu.jpg

Buna karşılık Sarıyer İçecek’in sahibi Oğuz Holding, kamuoyuna yaptığı açıklamada firmanın tamamen yerli ve milli bir marka olduğunu vurguladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“5 ayrı üretim tesisimizde tamamen yerli kaynaklarla, özverili çalışanlarımızla üretim yapıyor; ülkemizin kalkınmasına katkı sunmaya devam ediyoruz. Sosyal medyada gündeme gelen videoda görülen ödül plaketi, yaklaşık dört yıl önceki bir döneme aittir ve güncel faaliyetlerimizle bir bağı yoktur. Yerli ve milli bir marka olarak, tüm üretim faaliyetlerimizi tamamen bağımsız şekilde sürdürüyoruz.”

sariyer-kola-boykot-mu.jpeg

Şirket, kamuoyunun gösterdiği hassasiyeti takdirle karşıladıklarını ve kendilerine duyulan güven için teşekkür ettiklerini açıkladı.

Sarıyer İçecek, daha önce yaptığı açıklamalarda da Konya Ereğli, Adana ve Sakarya’da fabrikalarının bulunduğunu ve yabancı bir ortağının olmadığını belirtmişti.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
203 Yorum