Selçuklu Belediyesi KOP Çocuk Kütüphanesi açılıyor
Selçuklu Belediyesi, KOP İdaresi Başkanlığı ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile tamamlanan KOP Çocuk Kütüphanesi 11 Eylül tarihinde açılıyor.
Eğitime ve çocukların gelişimine sağladığı desteği sürekli artıran Selçuklu Belediyesi çocukların geleceği için çok büyük önem arz eden bir yatırıma daha öncülük ediyor. Bu kapsamda 4-10 yaş grubu çocuklara hitap edecek olan KOP Çocuk Kütüphanesi 11 Eylül Çarşamba günü saat 14.00’de açılarak çocukların kullanımına sunulacak.
“Okumaya yapılan yatırım geleceği kurtarır”
Çocuklara erken yaşlarda okuma alışkanlığı kazandırmanın önemine vurgu yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Okumanın ne kadar önemli olduğuna Kuranın ilk vahyi olan “Oku” emriyle şahit oluyoruz. Çocuklarımız okuyarak hayal güçlerini, becerilerini geliştirecekler Çünkü okumak insan olmanın, insanca yaşamanın, hayatı anlamanın ve anlamlandırmanın ilk adımıdır. Bu çerçevede çocuklarımızın 4 yaşından itibaren hem kitaplarla hem de oyun ve uygulamalarla tanışarak kendilerini geliştirebilecekleri bir mekan inşa ettik. Çocuk kütüphanesinde 4 ve 10 yaş aralığındaki çocuklarımız kendi özel okuma ve oyun alanlarında kitap okumayı daha eğlenceli bir şekilde gerçekleştirecek ve gelecek hayatlarında okuma alışkanlığını da edinmiş olacaklar. Okumayla gelişime ve sonrasında da muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağımıza olan inancımız tam ve bu da böyle mekanların hizmetleriyle mümkün olacak inşallah. Ben açılışını gerçekleştireceğimiz KOP Çocuk Kütüphanemizin hayata geçirilmesinde katkı sağlayan kurumlarımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyor tüm hemşehrilerimizi açılışımıza davet ediyorum.” dedi.
"Birçok renkli etkinlik alanı yer alıyor"
Kitaba kolay erişilebilecek ve dezavantajlı grupların da rahat hareket etmelerini sağlayacak şekilde tasarlanan Selçuklu Belediyesi KOP Çocuk Kütüphanesi’nde bireysel okuma alanları, yeteneklerine göre sanatsal eğitimler alabilecekleri drama, resim, müzik, boyama etkinlik alanları,masal anlatıcılığı etkinlik alanları,strateji-zeka oyun alanları,öğrencilerin görsel ve işitsel algılarının gelişmesine katkıda bulunacak alanlar,Görme engellilerin elektronik ortamda ve canlı olarak masal dinleyebilecekleri alanlar yer alıyor.
Oluşturulan bu mekânlarda; okuma saatleri, yazar buluşmaları, aile etkinlikleri, farklı atölye çalışmaları ve masal anlatımı ile çocukların kitapların gizemli dünyasına adım atmaları sağlanacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.