Altın 5743.85
BIST 11007.37
Dolar 42.5228
Euro 49.5529
Sterlin 56.732

Konya’nın kışın çok anılan yoluna 10 santim kar yağdı

Konya - Antalya karayolunun bin 825 metre rakımlı Alacabel geçidinde etkili olan kar yağışı, yolu beyaza bürürken Karayolları ekipleri küreme ve tuzlama çalışmalarıyla ulaşımı açık tutuyor. Yolda kar kalınlığı 10 santimi buldu.

Konya’nın kışın çok anılan yoluna 10 santim kar yağdı

Konya – Antalya karayolunda iki gündür aralıklarla etkili olan yağmur, hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte bin 825 metre rakımlı Alacabel geçidinde kar yağışına dönüştü. Yaklaşık 20 kilometrelik güzergahta etkisini gösteren kar nedeniyle Karayolları ekipleri yol boyunca küreme ve tuzlama çalışması başlattı.

Saat 18.00 sıralarında başlayan yağış, kısa sürede çevreyi beyaza bürürken, kar kalınlığının geçidin bazı noktalarında 10 santimetreye ulaştığı bildirildi. Yağışın Akseki’nin Yarpuz Mahallesi yakınlarında başladığı ve Tınaztepe mevkiine kadar etkisini sürdürdüğü belirtildi.

konya-kar-yagisi

EKİPLER SAHADA: YOL ULAŞIM İÇİN AÇIK TUTULUYOR

Kar yağışının başlamasıyla birlikte Karayolları Alacabel ekipleri, çok sayıda araç ve personelle bölgeye sevk edildi. Küreme ve tuzlama çalışmalarının aralıksız devam ettiği yolda şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı kaydedildi.

konya-kar-yagisi

Haber Dairesi’nin kardeş sitesi seydisehirhaber.com ekibi de, karla kaplanan Alacabel’e çıkarak bölgedeki son durumu görüntüledi.

konya-kar-yagisi

ÇUKURYURT GEÇİDİ’NDE DE KAR ETKİLİ OLDU

Kar yağışının görüldüğü bir diğer nokta ise Taşkent – Alanya yolu üzerindeki Çukuryurt Geçidi oldu. Bölgede etkili olan yağış nedeniyle Karayolları ekipleri yolu açık tutmak için yoğun çaba gösterdi.

Öte yandan Konya AKOM da yaptığı açıklamada, “Seydişehir – Antalya Yolu / Alacabel Mevkii ve Bozkır – Taşkent Yolu / Belpınarı Mevkiinde kar yağışı başlamış olup etkisini sürdürmektedir. Alacabel ve Belpınarı güzergahını kullanacak sürücülerimizin kış lastiği kullanmaları ve trafik kurallarına uymaları önemle rica olunur.” ifadelerini kullandı.

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.