Sınır kapısında ele geçirildi! Piyasa değeri 655 milyon TL
Türkiye ile Gürcistan arasındaki Sarp Gümrük Kapısı’nda risk analizi yapılan bir araçta 910 adet su kaplumbağası ele geçirildi.
Sarp Gümrük Kapısı'nda 910 su kaplumbağası ele geçirildi.
Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’ye giriş yapmak üzere Sarp Gümrük Sahası’na gelen bir araç risk analizi çalışmaları kapsamında şüpheli bulundu ve x-ray taramasına sevk edildi. Yapılan x-ray taramasında şüpheli yoğunluk tespit edildi.
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekiplerince, ilginç bir kaçakçılık girişimi önlendi. Sarp Gümrük Kapısı’nda 910 adet su kaplumbağası ele geçirildi.
— T.C. Ticaret Bakanlığı (@ticaret) February 15, 2025
Olayla ilgili Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma başlatıldı. pic.twitter.com/N1xhCbUM6p
PİYASA DEĞERİ 655 MİLYON LİRA
Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen detaylı aramalarda değeri 655 milyon Türk lirası olan 910 adet su kaplumbağası yurda yasa dışı yollardan sokulmaya çalışılırken ele geçirildi.
Olayla ilgili Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma başlatıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.