Sırp lider Vucic’ten dikkat çeken paylaşım: Büyük bir onurdur

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin, "Günümüz dünyasının en etkili devlet adamlarından biri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti, Sırbistan için her zaman büyük bir onurdur." ifadesini kullandı.

Sırp lider Vucic’ten dikkat çeken paylaşım: Büyük bir onurdur

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinin, dünyanın siyasi ve ekonomik zorluklarla dolu gündemi içinde gerçekleşmesinin önemli olduğunu belirtti.

Ziyaretin, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesine ivme kazandırdığını, barış ve refahı özleyen bölgeye istikrar katkısı sağladığını kaydeden Vucic, şu yer verdi:

"Günümüz dünyasının en etkili devlet adamlarından biri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti, Sırbistan için her zaman büyük bir onurdur. Türkiye ve Sırbistan'ın uzun bir işbirliği geçmişi bulunmaktadır ve bu ziyaretler, özellikle güvenlik ve ekonomi alanlarında bağların derinleştirilmesi için fırsat sunmaktadır. Ekonomi, bu ziyaretin en önemli konularından biridir. Türkiye, Sırbistan'daki en önemli yatırımcılardandır ve bu ziyarette yeni projeler ve yatırımlar, altyapı projeleri, enerji ve ticaret konuları ele alınacaktır. Bu, özellikle mevcut zorlayıcı küresel ekonomik koşullarda, ülkemiz için büyük önem taşımaktadır."

Vucic, zor zamanlarda ikili ilişkilerin güçlenmesinin önemli olduğunu, bunun da Balkanlar'da barış ve istikrarın sağlanmasında kilit bir rol oynadığını ifade etti.

sirp-lider-vucicten-dikkat-ceken-paylasim-buyuk-bir-onurdur-001.jpg

11 İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Türkiye ile Sırbistan arasında enerji, ticaret, teknoloji, spor, sosyal güvenlik, afet yönetimi ve medya alanlarının da içinde bulunduğu 11 işbirliği anlaşması imzalandı.

Erdoğan ve Vucic, imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

sirp-lider-vucicten-dikkat-ceken-paylasim-buyuk-bir-onurdur-002.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

2 senenin ardından tekrar Belgrad'da sizle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum, Sayın Dostum Sırbistan Başbakanı Vucic'e tekrar teşekkür ediyorum.

İkili ilişkilerimizi tekrardan ele aldık, iştişarelerimiz geleceğe yönelik önemi gelişmelerinin olabileceğinin bize izlenimini verdi.

11 anlaşmaya imzayı attık ve küresel, bölgesel meselelerde görüş alışverişlerinde de bulunduk.

Sırbistan ile ilişkilerimizle altın çağı yaşıyoruz. Belgrad Büyükelçiliğimiz ve Yeni Pazar'da Başkonsolosluk, Niş'te de konsolosluk bürosu açtık. Ticaret hacmimiz 2 yıl üst üste 2 milyar doları aştı.

Bu sene Sırbistan'dan ülkemize rekor sayıda turizm bekliyoruz.

Yatırımlarımız 405 milyon dolara çıktı. Sırbistan'da 9 bin 600 kişiye şirketlerimiz istihdam sağlıyor ve 1 milyar dolarlık iş hacmimiz bulunuyor. Özellikle de 10 bini aşkın inşaat işçimiz, Sırbistan ekonomisine katkıda bulunuyor.

Balkanların huzur ve istikrarının öneminin altını bir kez daha çizdik, Kosova - Sırbistan arasındaki gerilimlere sağ duyu ile yaklaşılması aşikardır. Bosna Hersek'in siyasi kırılganlığının bir an önce geride bırakılmasında Sırbistan'ın yaklaşımı önemlidir.

Gazze de gündemimizde yer aldı ve İsrail yönetiminin saldırılarına artık dur demek gerekiyor. 1967 sınırlarıyla bağımsız bir Filistin devletinin vücut bulması gerekiyor. 7 Ekim'den bu yana 9 devlet Filistin'i tanımıştır, tüm ülkeleri Filistin'i tanımaya çağırıyoruz.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.