Son Dakika: Ankara'da korkutan deprem

Son Dakika Haberi! Ankara'da 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD, saat 22.53'te Ankara'nın Kalecik ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Depremin derinliği 12.81 km olarak kaydedildi.

9 SANİYE SÜRDÜ

Çankırı ve Kırıkkale'de de hissedilen depremin 9 saniye sürdüğü belirtildi. Sarsıntıyı hisseden Ankaralılar kendilerini sokağa attı.

ankara-deprem-001.jpeg

ankara-deprem.jpg

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Depremin hemen ardından İl Müdürlüğü ekiplerimizce başlatılan ilk incelemede şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık." ifadelerini kullandı. 

VALİDEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, Kalecik ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depreme ilişkin, şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğe intikal eden can veya mal kaybı bulunmadığını bildirdi.

Şahin, Twitter hesabından, Kalecik ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin, "Şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğimize intikal eden can veya mal kaybı bulunmamaktadır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir" paylaşımında bulundu. 

AFAD: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

AFAD, "Geçmiş olsun Ankara. Kalecik ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." açıklaması yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, "Ankara merkezli 4.5 büyüklüğündeki deprem hepimizi endişelendirdi. Ekiplerimiz teyakkuz halindeler. Bizlere Başkent 153 hattından ulaşabilirsiniz." ifadelerini kullandı. 

6 ARTÇI YAŞANDI

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, Kalecik yakınlarında meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremden sonra 1 saat içinde en büyüğü 2.3 olan 6 adet artçı deprem meydana geldi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.