Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her aileye 10 bin TL ödeyeceğiz

Son Dakika Haberi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta yaptığı açıklamada, "Hazine ve Maliye'den belli bir bütçeyi ayırmış durumdayız. Hasar tespitleriyle, her aileye 10 bin lira vereceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her aileye 10 bin TL ödeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki büyük depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu.

Vatandaşların asla sokakta kalmalarına müsaade etmeyeceklerini dile getiren Erdoğan, "Alanya, Antalya, Mersin gibi illerimizden otellerle görüştük. Vatandaşlarımız isterse burada kalmak, bu illerdeki otellere insanlarımızı yerleştiririz. Tüm ihtiyaçlarını otellerde karşılayacağız" diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Bugün birlik olma zamanıdır. Dayanışma zamanıdır. Bizler şu anda bütün imkanlarımızı seferber etmiş vaziyetteyiz. İnşallah şu an itibarıyla bazı hazırlıkları yapıp, hasar tespitleriyle birlikte de ailelere belli desteğimizi vereceğiz.

Şu an itibarıyla Hazine ve Maliye'den bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz. İnşallah bu bütçeyle beraber hasar tespitleriyle her ailemize, onları bu süreçte rahatlatacak bir rakamı, ki bunu inşallah 10 bin olarak şu anda planladık. Bu ailelere 10 biner lira bizler hükümet olarak ulaştıracağız. Onların bu geçiş döneminde sıkıntılarını giderelim istiyoruz.

Hedefimiz 1 yıl içinde diğer felaketleri yaşadığımız illerde nasıl yaptıysak aynı şekilde Kahramanmaraş ve diğer 9 ilde de bunları yapacağız. Bugün daha rahatız, yarın daha da rahat olacağız. Bazı sıkıntılarımızı zamanla aşıyoruz. İllerimize yakıt destekleri gelmeye başladı. Çadırlardaki ısınma sıkıntılarımızı gidermiş olacağız."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.