Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, kontrollü normalleşen illeri açıkladı

Son Dakika Haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kontrollü normalleşme sürecini açıkladı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, kontrollü normalleşen illeri açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3,5 saat süren Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası çıkar kararları açıkladı.

Erdoğan, “Tedbirlerin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti. Türkiye herkesin takdirle takip ettiği bir yerde durmaktadır. Örnek alınan bir ülke durumundayız. Salgının seyrine göre halkımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Söz verdiğimiz şekilde bugün itibariyle yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz. Tedbirlerin sıkılaştırılması da seyreltilmesi de salgının seyrine bağlıdır. İllerimiz vaka sayısına göre sınıflandırıldı. Her hafta yeniden tespit edilecek. İki haftada bir normalleşme güncellenecek. Salgının artış eğilimine girdiği yerlerde kısıtlamalar genişletilebilir. Her ilimiz uygulamayı kendisi belirleyecek.

Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde kalkarken diğer illerde Pazar günü devam edecek. Akşam sokağa çıkma kısıtlaması ise sürecek.” dedi. 

haritada-il-il-vaka-sayisi.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek. Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir. Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim-öğretime açılacaktır. Restoran, lokanta, kafeterya gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında faaliyetini 07.00-19.00 arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebilecek." ifadelerini kullandı. 

TIKLA İZLE

a14ad14d-d346-4351-8550-6a7b36c7e692-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.