Son Dakika: Depremlerde can kaybı 40 bin 642 kişiye yükseldi

Son Dakika Haberi! 11 ilimizde büyük yıkıma yol açan ve Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı artıyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken can kaybı sayısının 40 bin 642'ye yükseldiği açıklandı.

Son Dakika: Depremlerde can kaybı 40 bin 642 kişiye yükseldi

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana geldi. 7,7'lik bu depremin ardından saat 13.24'te bir sarsıntı daha meydana geldi. Merkez üssü Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi.

Deprem; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Elazığ, Kilis ve Malatya'da büyük yıkıma yol açtı.

CAN KAYBI SAYISI ARTIYOR

Depremde yaşanan can kayıplarına ilişkin son durumu paylaşan AFAD Başkanı Yunus Sezer, hayatını kaybedenlerin sayısının 40 bin 642'ye yükseldiğini duyurdu.

"ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALAR YARIN AKŞAM BÜYÜK ORANDA SONLANDIRILACAK"

Sezer, "Arama kurtarma çalışmaları yarın akşam itibari ile büyük oranda sonlandırılmış olacak. Hatay genelinde büyük bir yoğunlaşma var, 13 bine yakın arama kurtarma personelimiz orada görev yapıyor" diye konuştu.

164 BİN KİŞİYE NAKDİ YARDIM

AFAD Başkanı Sezer'in açıklamaları şu şekilde:

"164 bin vatandaşımıza nakdi yardım ödemelerini gerçekleştireceğiz. Burada depremden etkilenmiş olanlara bir nebze olsun destek olmak. Süreç tamamen bizim tarafımızdan yürütülüyor. e-devletten vatandaşlarımız 10 bin lirayı sorgulayabilirler.

afad-baskani-yunus-sezer.jpg

BARINMA DESTEĞİNE 300 BİNE YAKIN BAŞVURU

Kira yardımları konusunda da barınmaya destek olmak. Evini kaybeden vatandaşlarımıza iki alternatif sunuyoruz; birincisi konteyner ve diğer barınma ile ikincisi kira desteği. e-devlet üzerinden başvurular devam ediyor. 290 bin civarında başvuru var.

"TAHLİYE İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR"

274 bin deprem bölgesinde görevlendirilen personel var. Tahliye işlemleri devam ediyor. 430 binin üzerinde tahliye bizim tarafımızdan yapıldı. 313 bin 720 kişiyi kamu misafirhanelerinde, otellerde ve diğer tesislerde misafir ediyoruz.

"YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE HASAR TESPİT YAPILDI"

Hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Şu anda yüzde 50'nin üzerinde hasar tespit yapıldı. Burada da çok kısa zaman içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tamamlayacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.