Son Dakika: En düşük emekli maaşı rakamı belli oldu

Son Dakika Haberi! Milyonları ilgilendiren açıklama geldi. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olmasını öngören madde, vergi düzenlemesiyle birlikte TBMM'ye sunuldu.

Son Dakika: En düşük emekli maaşı rakamı belli oldu

En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı netleşti. Yaklaşık 4 milyon emeklinin gözü ek zam düzenlemesindeyken AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler merakla beklenen rakamı duyurdu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 12 BİN 500 TL OLDU

Güler'in açıklamasıyla 10 bin liranın altında maaş alan emeklilere yapılacak zam netleşti. Güler, en düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltileceğini açıkladı.

2024/07/12/ak-parti-grup-baskani-abdullah-guler.jpg

Düzenleme ile 3 milyon 200 bin kişinin maaşı 12 bin 500 liraya tamamlanmış olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 17 Temmuz'dan itibaren ödenmeye başlanacak Temmuz ayı maaşlarını yüzde 24,73 oranında zam almıştı. Bu zam kök maaşlara yansıtılmıştı. Kök maaşlardan ortaya çıkan fark Hazine desteğiyle tamamlanacak.

2023/01/23/para-arsiv-001.webp

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da, emekli maaşındaki artışa ilişkin olarak, "En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi ile ilgili kanun taslağı TBMM'ye sunuldu. Türkiye’nin emektarı kıymetli emeklilerimizin refahını artırmak ve sosyal haklarını genişletmek için yeni çalışmalarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz. Ömrünü ülkemizin kalkınmasına adamış tüm emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Milletimize, emeklilerimize ve kıymetli ailelerine hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Son Dakika ve Güncel haberler WhatsApp aracılığıyla size anında ücretsiz olarak ulaştırılıyor...

WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

İlgili Haberler
 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.