Son Dakika: Konya'da 4.7 büyüklüğünde deprem

Son Dakika Haberi! Konya'da merkez üssü Tuzlukçu ilçesi olan 4.7 şiddetinde deprem meydana geldi.

Son Dakika: Konya'da 4.7 büyüklüğünde deprem

Konya'nın Tuzlukçu ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 18.51'de Tuzlukçu ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem kaydedildi. 

Depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

Sarsıntı Konya merkez ile birlikte başta Ilgın ve Kadınhanı olmak üzere birçok ilçede de hissedildi.

tuzlukcudeprem.jpg

İKİ DEPREM DAHA YAŞANDI 

Bu depremden dakikalar sonra 18.52'de 4.0, 18.53'te de 4.1 şiddetine iki deprem daha yaşandı.

AFAD: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden (AFAD) yapılan açıklamada Konya'da yaşanan depremlerle ilgili şu ana kadar olumsuzluk bir ihbarın gelmediği bildirildi. 

TIKLA İZLE

KONYA VALİLİĞİ: TARAMALARIMIZ SÜRÜYOR

Konya Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ''Konya ili Tuzlukçu ilçemizde 4,7 şiddettinde,7 km derinlikte deprem meydana gelmiştir. An itibariyle herhangi bir mal ve can kaybı yoktur. Taramalarımız devam etmektedir. Gelişmeler takip edilerek Kamuoyu bilgilendirilecektir.'' denildi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya'nın Tuzlukçu ilçesinde saat 18.51'de meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremde an itibarıyla olumsuz bir durum söz konusu olmadığını bildirdi.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Tuzlukçu'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini hatırlatarak, "An itibarıyla olumsuz bir durum söz konusu değildir. Valiliğimiz bilgilendirme yapmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu paylaşımında, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini de iletti.

BAKAN KURUM: İNCELEMELERİ BAŞLATTIK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'da yaşanan 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından İl Müdürlüğü ekiplerinin incelemelerine başladığını açıkladı.

Bakan Kurum ''Konya'nın Tuzlukçu ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremin hemen ardından İl Müdürlüğü ekiplerimiz incelemelerini başlattı. Şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık.'' ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ALTAY: EKİPLERİMİZ KONTROL AMAÇLI SEYİR HALİNDELER

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da açıklamasında ''Tuzlukçu ilçemizde Mevlütlü mahallesi merkezli 4.7 şiddetinde bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığı bilgisini aldık. Tuzlukçu’da bulunan ekiplerimiz kontrol amaçlı bölgeye seyir halindeler. Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.'' dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.