Son Dakika: Konya'da askeri gösteri uçağı düştü: Kahraman pilotumuz şehit oldu

Son Dakika Haberi! Konya'da akrobasi timi Türk Yıldızları'na ait NF-5 tipi bir gösteri uçağı eğitim uçuşu sırasında düştü. Kazada uçağı kullanan kahraman pilotumuz şehit oldu.

Konya'nın merkez Karatay ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi'nde boş alana uçak düştüğü ihbarı üzerine polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye gönderildi.

konyadaaskeriegitimucagidustu6.jpg

Jandarma ekipleri, bölgede güvenlik tedbiri aldı.

Milli Savunma Bakanlığı, eğitim uçuşu yapan Türk Yıldızları'na ait NF-5 uçağının saat 14.15'te Konya'da düştüğünü açıkladı.

konyadaaskeriegitimucagidustu10-001.jpg

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: PİLOTUMUZ ŞEHİT OLDU

Düşen uçakla ilgili Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada "Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 14.15’te henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır." denildi.

konyadaaskeriegitimucagidustu11.jpg

Bakanlıktan yapılan ikinci paylaşımda "Konya’da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur. Kahraman Pilotumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeleri kullanıldı.

konyadaucakdustu1.jpg

ŞEHİT YÜZBAŞI BURAK GENÇCELEP

Türk Yıldızları'ndaki NF-5 uçağının eğitim uçuşu sırasında henüz bilinmeyen bir nedenle düşmesi sonuca şehit olan askerimizin Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep olduğu öğrenildi. 

sehitburakgenccelebi.jpg

Şehit pilotumuzun İzmir Çiğli'den geldiği ve Konya'da yaklaşık 1 yıldır bulunduğu öğrenildi.

konyadaaskeriucakdustu-3.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI

Şehit olan Türk Yıldızları'na ait uçağın pilotu için Cumhurbaşkanı Erdoğan, başsağlığı mesajı yayımladı. 

Erdoğan şu ifadelere yer verdi:

''Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim.

Şehidimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum''

BAKAN KURUM'DAN BAŞSAĞLIĞI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'da düşen askeri gösteri uçağının şehit olan pilotu için baş sağlığı dileğinde bulundu.

konyadaucakdustu.jpg

Bakan Kurum Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Konya'nın Karatay ilçesinde askeri gösteri uçağının düşmesiyle şehit olan pilotumuza Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

konyadaaskeriegitimucagidustu9.jpg

KONYA VALİSİ VAHDETTİN ÖZKAN'DAN AÇIKLAMA

Kaza yerine gelen Konya Valisi Vahdettin Özkan da yaptığı açıklamada "Maalesef 1 şehidimiz var. Olay yerindeki incelemelerimizi daha geniş bir alanda yapacağız. Hepimizin başı sağ olsun" ifadalerini kullandı. 

konyadaaskeriegitimucagidustu5.jpg

BAŞKAN ALTAY'DAN BAŞSAĞI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Twitter'dan paylaştığı başsağlığı mesajında "Şehrimizde saat 14.15 sularında düşen askeri uçağımızın pilotunun şehit olduğunu üzülerek belirtiyorum. Mekanı cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Konuyla ilgili detaylı açıklama inceleme tamamlandıktan sonra yetkili kaynaklar tarafından yapılacaktır." ifadelerine yer verdi.

konyadaaskeriucakdustu-1-001.jpg

FUAT OKTAY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Konya'da düşen uçakta şehit olan pilot için başsağlığı diledi.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan uçakta şehit olan kahraman pilotumuza Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

konyadaaskeriegitimucagidustu8.jpg

konyadaaskeriegitimucagidustu3.jpg

konyadaaskeriucakdustu-1.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.