Son Dakika! Türkiye’nin günlük koronavirüs verileri belli oldu

Son Dakika haberi! Sağlık Bakanlığı, Günlük Kovid-19 Tablosunu güncelledi. Buna göre son 24 saatte ülkemizde 350 bin 385 Kovid-19 testi yapıldı, 21 bin 665 kişi koronavirüse yakalandı. Vefat sayısı ise 213.

Son Dakika! Türkiye’nin günlük koronavirüs verileri belli oldu

Türkiye'de son 24 saatte yapılan Kovid-19 testi, hastalığa yakalanan ve vefat edenlerin sayısı belli oldu. 
 
Sağlık Bakanlığının Günlük Kovid-19 Tablosundaki verilere göre; Türkiye'de son 24 saatte 350 bin 385 Kovid-19 testi yapıldı. 21 bin 665 kişi koronavirüse yakalanırken, 213 kişi hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 20 bin 7 oldu.

GÜNLÜK AŞI RAKAMLARI

Günün tablosunda, Türkiye'de bugüne kadar yapılan toplam aşı miktarına da yer verildi. Buna göre uygulanan aşı miktarı 120 milyon 114 bin 498 doza yükseldi.

EN ÇOK HANGİ İLDE AŞI YAPILDI? 

Nüfusa göre en çok aşı yapılan iller sırasıyla; Ordu, Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur oldu.

En az aşı yapılan iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt şeklinde kayıtlara geçti.

''AŞINIZI VAKTİNDE YAPTIRIN''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugünkü mesajında ''Tabloda bir süredir ciddi değişkenlikler görülmüyor. Bu seyir, kontrolü kolaylaştırıyor. Tedbirlere daha fazla duyarlı olursak vaka sayılarında daha iyi sonuçlar elde edebiliriz. Salgın ortamından çıkış için, aşı gündemde ilk sırada yer alıyor. Aşınızı vaktinde yaptırın.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.