Son Dakika! Türkiye’nin günlük koronavirüs verileri belli oldu

Son Dakika haberi! Sağlık Bakanlığı, Günlük Kovid-19 Tablosunu güncelledi. Buna göre son 24 saatte ülkemizde 341 bin 854 Kovid-19 testi yapıldı, 27 bin 692 kişi koronavirüse yakalandı. Vefat sayısı ise 237.

Son Dakika! Türkiye’nin günlük koronavirüs verileri belli oldu

Türkiye'de son 24 saatte yapılan Kovid-19 testi, hastalığa yakalanan ve vefat edenlerin sayısı belli oldu.  

Sağlık Bakanlığının Günlük Kovid-19 Tablosundaki verilere göre; Türkiye'de son 24 saatte 341 bin 854 Kovid-19 testi yapıldı. 27 bin 692 kişi koronavirüse yakalanırken, 237 kişi hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 23 bin 197 oldu.

GÜNLÜK AŞI RAKAMLARI

Günün tablosunda, Türkiye'de bugüne kadar yapılan toplam aşı miktarına da yer verildi. Buna göre uygulanan aşı miktarı 104 milyon 593 bin 216 doza yükseldi.

EN ÇOK HANGİ İLDE AŞI YAPILDI? 

Nüfusa göre en çok aşı yapılan iller sırasıyla; Muğla, Kilis, Yalova, Tekirdağ,  Amasya, Aydın, Edirne, Antalya, Çanakkale ve Eskişehir oldu.

En az aşı yapılan iller ise Gümüşhane, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Bingöl,  Siirt, Muş, Bayburt ve Elazığ şeklinde kayıtlara geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Can kaybımız dünkü kadar fazla değil. Vaka sayımız, içinde olduğumuz hareketlilik dönemini aynı ciddiyetle yansıtıyor. Bu durum, yakın günlerde vefat sayılarına yansımaya devam edecek. Tam doz aşımızı olup, tedbirlere uyarak salgına karşı gerekli mücadeleyi vermeliyiz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.