Son Dakika! Türkiye’nin günlük koronavirüs verileri belli oldu! 86 bin yeni vaka

Son Dakika haberi! Sağlık Bakanlığı, Günlük Kovid-19 Tablosunu güncelledi. Buna göre son 24 saatte ülkemizde 463 bin 335 Kovid-19 testi yapıldı, 86 bin 070 kişi koronavirüse yakalandı. Vefat sayısı ise 271.

Son Dakika! Türkiye’nin günlük koronavirüs verileri belli oldu! 86 bin yeni vaka

Türkiye'de son 24 saatte yapılan Kovid-19 testi, hastalığa yakalanan ve vefat edenlerin sayısı belli oldu.

Sağlık Bakanlığının Günlük Kovid-19 Tablosundaki verilere göre; Türkiye'de son 24 saatte 463 bin 335 Kovid-19 testi yapıldı. 86 bin 070 kişi koronavirüse yakalanırken, 271 kişi hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 98 bin 199 oldu.

GÜNLÜK AŞI RAKAMLARI

Günün tablosunda, Türkiye'de bugüne kadar yapılan toplam aşı miktarına da yer verildi. Buna göre uygulanan aşı miktarı 145 milyon 128 bin 369 doza yükseldi.

EN ÇOK HANGİ İLDE AŞI YAPILDI? 

Nüfusa göre en çok aşı yapılan iller sırasıyla; Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa oldu.

En az aşı yapılan iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ şeklinde kayıtlara geçti.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında, "Varyantın güçlü olduğu, aşınınsa bulunmadığı veya yaygınlaşmadığı dönemde Covid-19, sağlıklı ve genç kişilerde de ölüm sebebi olabiliyordu. Bu dönemdeyse kayıplarımızı genellikle 65 yaş üstünden, hâlihazırda bir veya birden çok hastalığı olanlardan veriyoruz. Kendimizi koruyalım." ifadelerini kullandı.

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.