Suudi Arabistan'dan son dakika hac açıklaması!

Son Dakika Haberi! Suudi Arabistan'ın, Kovid-19 pandemisi sebebiyle bu sene de diğer ülkelerden gelecek hacı adaylarına hac ibadetini yasaklamayı planladığı açıklandı.

Suudi Arabistan'dan son dakika hac açıklaması!

Henüz bir buçuk yılı doldurmadan dünya üzerinde 155 milyon insana bulaşan ve yaklaşık 3 milyon 250 bin kişiyi öldüren koronavirüs salgını, sosyal hayattan ibadetlere hayatın her alanını etkilemeyi sürdürüyor.

2020 yılında hac ibadeti için ülkeye geleceklere salgın nedeniyle izin vermeyen Suudi Arabistan, bu yıl da benzer bir adım atmaya hazırlanıyor. Reuters haber ajansına konuşan iki kaynak, Riyad yönetiminin hac izinlerini bu yıl da iptal etmeyi düşündüğünü söyledi.

Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar, her yıl kutsal kentler Mekke ve Medine'yi hac ibadeti için ziyaret ediyor. Koronavirüs salgınından önceki son hac olan 2019 yılında, yaklaşık 5 milyon kişi Suudi Arabistan'a giriş yapmıştı.

RESMİ KARAR KISA SÜRE İÇİNDE AÇIKLANACAK

Reuters'a konuşan Suudi yetkililer, yurtdışından gelenlere hac yasağı konması durumunun halen daha tartışıldığını söylerken, kesin kararın kısa bir süre içerisinde verileceği aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.