TOGG Sedan geliyor! Tarih de verildi

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG, piyasaya çıkan T10X modeliyle büyük yankı uyandırmıştı. Peki TOGG'un sedan modeli ne zaman piyasaya sürülecek? Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açıkladı.

TOGG Sedan geliyor! Tarih de verildi

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) çalışmalarıyla, Türkiye'nin yerli otomobil rüyası hayat buldu. Piyasaya çıkan T10X modeliyle büyük yankı uyandırmıştı.

TOGG SEDAN NE ZAMAN ÇIKACAK?

TOGG'un sedan modeli ne zaman piyasaya sürüleceğine dair Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan önemli açıklama geldi.

Bakan Kacır "2023 yılında 23 binden fazla Togg yollarda olacak. Togg bir otomobilden fazlası, kıymetli kılan unsur da milli marka olması. Şarj istasyonları yaygınlaşmadan elektrikli araçların yaygınlaşması mümkün değil. Yeni bir piyasa kuruluyor. Şarj istasyonlarının 81 ilde kurulması için çalışma başlattık. 81 ilde şarj istasyonları 1780'i aştı. 2030'da 250 binlere gelmesi lazım." dedi.

Kacır, C sınıfında sedan bir otomobilde sürecin çok dikkatli ve özenli yönetildiğine değindi.

2021/09/28/nobel-odullu-turk-bilim-insani-sancar-toggun-direksiyonuna-gecti4.jpg

Bakan Kacır, "C sınıfında bir sedan araç 2024 yılının sonunda çıkmış olacak. Bunun peşinden B sınıfı aracı gelecek" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "1 buçuk 2 yılda bir yeni modeller piyasada olacak. İhracat çok önemli. Bir fabrikadan bahsediyoruz ama o fabrikanın arkasında 100 fabrika var. Ayrıca Togg'un batarya fabrikası kurulacak. Biz kuracağımız batarya fabrikasında hücre üretimi de yapacağız. Çok dikkatli bir şekilde bu süreci yönetiyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.