Türkiye'nin gözü kulağı Kabine Toplantısında! Risk haritası güncellenecek

Kontrollü normalleşme sürecine geçilmesinin ardından artan vaka sayılarıyla birlikte kısıtlamaların yeniden gelip gelmeyeceğini merak eden milyonların gözü Beştepe'de olacak. Kabine toplantısı bugün yapılacak. Risk haritası da güncellenecek.

Türkiye'nin gözü kulağı Kabine Toplantısında! Risk haritası güncellenecek

Türkiye'nin bugün gözü kulağı Beştepe'de gerçekleştirilecek Kabine Toplantısında olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda salgındaki son durum ve alınacak yeni kararlar masaya yatırılacak.

Toplantıda ayrıca risk haritası da güncellenecek. Başta Konya'nın da aralarında bulunduğu kırmızı gruptaki iller olmak üzere tüm illerdeki vaka artışı değerlendirilecek. Salgının seyrine göre yeni tedbirler de masada olacak. Sokak kısıtlamaları, restoran ve kafelerin durumuyla, yüz yüze eğitimle ilgili kararlar illerin durumuna göre güncellenecek. Riskin arttığı illerde kısıtlamalar da artacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı çalışmaları ve yerli aşı süreciyle ilgili son durumu Bakanlar Kurulu'nda anlatacak. 

kabine4.jpg

RİSK HARİTASI GÜNCELLENECEK

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan risk haritasında 81 il düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak 4 renk grubuna ayrılmıştı.

14 il düşük, 28 il orta, 22 il yüksek,17 il de çok yüksek risk grubundaydı. Ancak aradan geçen sürede vaka sayıları arttı.

Haritanın açıklandığı 1 Mart'ta 9 bin 891 olan günlük vaka sayısı, 15 bin sınırını da aştı.
 
Vaka sayısının 15 bini geçmesiyle risk durumu gözden geçirilecek. Risk haritası güncellenecek. Vaka sayısı ve riski artan illerde yeni kısıtlamalar gündeme gelecek.

KONYA KIRMIZI GRUPTA

Konya mevcut risk haritasında 'çok riskli iller' grubunda yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı her 100 bin nüfusa düşen vaka sayısında sürekli bir artışın yaşandığı kentteki son 1 haftalık durumun nasıl olduğu bugün belli olacak. 

RENKLER NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Sağlık Bakanlığı haftalık vaka sayısı 100 binde 10'un altındaki illerin "düşük", 11-35 arasının "orta", 36-100 arasının "yüksek", 100'ün üstündeki illerin ise "çok yüksek" riskli' sayılacağını açıklamıştı.

Buna göre; mavi düşük riskli, sarı orta riskli, turuncu yüksek riskli, kırmızı çok yüksek riskli illeri temsil ediyor. Renk kodlarının belirlenmesinde tek kriter vaka sayısı değil.

Haritada vaka sayısı, nüfusa oranı, artış/düşüş oranı, aşılama oranı, yoğun bakım ve servis kapasiteleri gibi kriterler birlikte hesaplanarak açıklanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.