Vali Toprak Haber Dairesi'nde iddialara cevap verdi, taburcu olan hasta sayısını açıkladı

Haber Dairesi canlı yayınında konuşan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, şehirde koronavirüs tedavisi tamamlanarak taburcu olan hasta sayısının 500'ü aştığını açıkladı. 

Vali Toprak Haber Dairesi'nde iddialara cevap verdi, taburcu olan hasta sayısını açıkladı

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Haber Dairesi Youtube Kanalı, Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından Mevlana Meydanında yapılan canlı yayında Mustafa Tatlısu'nun sorularını cevaplandırdı. 

Toprak, Konya'da Kovid-19 vaka durumuyla ilgili ortaya atılan iddiaların hatırlatılması üzerine vatandaşlardan bilgileri kaynağından öğrenmelerini istediklerini ifade etti.

'HALKIMIZ RAHAT OLSUN'

Toprak "Burada Vali olarak ben varım, belediye başkanlarımız, yetki verdiğimiz kurumlarımız var. Bu noktada Sağlık Bakanımıza teşekkürlerimi arz ediyorum. Süreci çok güzel yönetiyorlar. Bu süreç şeffaflık üzerine götürülüyor. Her gün salgınla ilgili durum açıklaması yapılıyor. Ben de devletin temsilcisi, bütün bilgilere vakıf birisi olarak söyleyebilirim ki, hiçbir şekilde gizleme söz konusu değildir. Gizlemenin zaten bir faydası olmaz. Çok güzel, inanılmaz bir mobil uygulama devreye konuldu. Orada bütün bilgileri görebiliyorsunuz. Devletimiz kısa bir sürede bunu gerçekleştirdi. Halkımız rahat olsun. Konyamızın büyük sıkıntıları olduğuyla ilgili iddialar doğru değil. Koronavirüs ile ilgili yatak sayımızı, yoğun bakım ve entübe hastalarla oranladığımız zaman yüzde 10-15 gibi oran ortaya çıkıyor. Nazar değmesin diyeceğim. Halkımız duyarlı davrandığı, kurallara uyduğu zaman bu sayı çoğalmıyor. Taburcu olan hasta sayımız Konya'da 500'ü aştı." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.