Vali Toprak: İyi ki Konya’dayım

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak Konya’da göreve başlamasının 366. gününde basın mensupları ile bir araya geldi. Vali Yardımcılarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Toprak, Konya'nın sadece Selçuklu’nun değil, tarımın, sanayinin, kültürün, gastronominin, eğitimin, huzurun, sükunetin, vakıf ve dernekçiliğin de başkenti olduğunu söyledi. Konya yatırımlarını sıralayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yatırımları yakından takip ettiğini belirten Vali Toprak "İyi ki bu şehre hizmet etme nasibine erişmişim

Vali Toprak: İyi ki Konya’dayım

Konya’da göreve başlamasının 366. gününde basın mensuplarıyla bir araya gelen Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, konuşmasına kendisini Konya’ya hizmet etme iradesini gösteren devlet büyüklerine teşekkür ederek başladı. Toprak “Sayın Cumhurbaşkanımız Konyamızı seviyor ve bütün yatırımlarıyla yakından ilgileniyor" dedi.

Şehrin yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Toprak, şunları kaydetti:

"Hiçbir mülki amire nasip olmayan güzelliklerimiz Konyamız'da mevcut. Çalışkan ve Konya meselelerine vakıf iki bakanımız var. Uyumlu milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız var. Her ne sorunumuz olursa olsun çözüm odaklı bürokratlarımız var. Bu ahenk başarıyı, kalkınmayı, büyümeyi getiriyor. Şehrimiz ihracatta 2 milyar dolarları buldu ancak ben inanıyorum ki üç beş yıl içinde bu rakamlar 10 milyar dolarlar seviyesine çıkacak. Eğitimde yine aynı başarıdan söz edebiliriz. Tarımda hala ülkemizin en büyük ve birincilikleri olan şehriyiz. Türk yıldızları göğsümüzü kabartıyor. Çevre yolumuzun 21 km’lik bölümü tamamlandı Metro ile ilgili imzalar atıldı ve yapımına başlanıyor. Derbent Kayak Merkezi'nde bürokratik gecikmenin dışında bir engelimiz kalmadı. Tüneller devam ediyor. Viyadük ile ilgili önümüzdeki dönemlerde çalışmalar devam edecek. Şehir Hastanesi'nde 850 yataktan Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bin 200 yatağa çıkması nedeniyle az bir gecikme var. Burada yüzde 80’lerin üzerinde tamamlanma gerçekleşti ve konuyla Sağlık Bakanımız yakından ilgileniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte Sanayi Bakanımızla yaptığımız görüşmenin güzel sonuçları olacak. Savunma sanayiindeki atılımımız hepimizi gururlandırıyor. Konya'da 'kültür başkenti' dememiz boş bir laf değildir. Kitap fuarında iğne atsan yere düşmez ilgi ve alaka vardı. Tiyatromuz gösteri ve izleyici sayısı olarak Türkiye’de bir numara. Sivil toplum kuruluşlarının çok güzel ve ahenkli çalışmaları var. Basınımızz hakeza aynı birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyor" 

Konya-Karaman, Konya-Karaman-Mersin hızlı tren çalışmalarının son aşamada olduğunu ifade eden Vali Toprak, "Limanlara çabuk ulaştıracak bir hıza kavuşacağız. Lojistik üssümüz yüzde 95’ler seviyesinde. Şehit yakınlarımızın vakuru göğsümüzü kabartıyor. Metanet ve duruşlarına imrenmemek mümkün değil. Çoğu zaman şehit aileleri, anneleri ve babaları bizi teselli ediyor. Bir değil bin evladım olsa yine bu vatana, bu toprağa, bu bayrağa bu ülkeye feda olsun diyecek kadar vakurlular. Sanayii, arge, teknopark, inovasyon gibi teknolojiye, üretime ve yeniliğe açık merkezlerin varlığı bizi gururlandırıyor. Su tüketimiyle ilgili patenti bir kardeşimize ait buluşa bakanlığımız hemen sahip çıktı. Yanmaz duvar buluşu yine burada, zırhlı vinç üretimi yine bu şehrin sanayisinde... Saymakla bitmez güzelliklerimiz mevcut" dedi.

Vali Cüneyit Orhan Toprak basın mensuplarıyla buluşmasını “Söyleyecek o kadar çok şey var ki Konyamız için, iyiki Konya’dayım, iyiki bu şehre hizmet etme nasibine erişmişim diye dua ediyorum” diyerek tamamladı..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.